Rabobank: Huizenprijzen en verkopen gaan omhoog

Leestijd: < 1 minuut

De huizenprijzen gaan weer iets omhoog. De Rabobank laat weten dat zij verwachten dat dit jaar de prijzen met 0 tot 1 procent gaan stijgen en volgend jaar met 1 tot 3 procent. Niet alleen de prijzen gaan omhoog, ook het aantal verkochte woningen is flink toegenomen.

Woningmarkteconoom van de Rabobank, Pieter van Dalen geeft aan dat “zowel qua prijsontwikkeling als voor wat betreft aantal verkochte woningen we de bodem voorbij zijn”. Eerder werd het aantal verkochte woningen door de Rabobank geschat op 120.000 voor dit jaar. Nu is dit bijgesteld naar 130.000 woningen in 2014 en zal dit door stijgen naar 140.000 woningen die van eigenaar wisselen in 2015.

Volgens de Rabobank is het vertrouwen in de markt aan het toenemen. Door de daling van de huizenprijzen en de gunstige hypotheekrente op dit moment, is het kopen van een huis extra aantrekkelijk geworden. Het eerste kwartaal van dit jaar laat ook de beste verkoopcijfers zien sinds 2008. Toch zal de stijging van de huizenprijzen langzaam gaan, omdat veel woningen nog onder water staan. Van Dalen verwacht daarom dat in 2015 iets meer huizen zullen worden verkocht dan in 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *