Waar doen ze dat toch allemaal van?

Leestijd: 2 minuten


Je buren kopen een nieuwe auto, verbouwen de keuken en laten de tuin opnieuw aanleggen. Het zou dan kunnen zijn dat je denkt: ‘Waar doen ze dat toch allemaal van?’. Nu zou het uiteraard kunnen zijn dat ze de loterij hebben gewonnen, een erfenis hebben gekregen of de bank hebben beroofd. Maar een ander mogelijk scenario, ligt meer voor de hand: ze hebben hun hypotheek verhoogd. Hypotheek24.nl legt je graag uit wat jij kan doen om geld uit je stenen te halen.

Overwaarde

De huizenmarkt heeft de afgelopen jaren een explosieve groei doorgemaakt. Als gevolg hiervan zijn de huizenprijzen gestegen en dat is goed nieuws voor woningbezitters. Je woning verkopen lijkt daardoor een aantrekkelijke optie, maar vergeet niet dat je uiteindelijk ook weer iets moet terugkopen of huren. Simpel gezegd: in veel gevallen levert een verhuizing je geen geld op, maar kost het je juist geld.

Verzilver je overwaarde
Nu je woning meer waard is geworden, is het mogelijk om je bestaande hypotheek te verhogen. Wanneer je woningwaarde hoger is dan je huidige hypotheek (overwaarde) dan is verhogen een zeer interessante optie. Het verhogen van je huidige hypotheek kan op twee manieren: een onderhandse verhoging of een tweede hypotheek.

  • Onderhandse verhoging
    Bij deze optie heb je je hypotheek hoger ingeschreven bij het Kadaster ten opzichte van je huidige hypotheek. Je hebt dit bij het afsluiten van je hypotheek bewust gedaan of je hebt al een deel afgelost. Het verschil daartussen kun je onderhands verhogen.
  • Tweede Hypotheek
    Als je niet onderhands kunt verhogen kies je voor een tweede hypotheek. Je sluit deze hypotheek af naast je huidige hypotheek. In het geval van een tweede hypotheek wordt er opnieuw naar je inkomen en de waarde van de woning gekeken.

Oversluiten en verhogen
Haal geld uit je stenen en profiteer ook nog eens van de laagste hypotheekrente. De combinatie van oversluiten en verhogen kan een interessante optie zijn. Samen met de hypotheekadviseur kijk je naar de laagste hypotheekrente en de beste voorwaarden die aansluiten op je huidige situatie. Het kost je iets meer tijd maar daarna weet je zeker dat het financieel goed geregeld is.

Hoe vraag je een verhoging van je hypotheek aan?
Wil je je hypotheek verhogen? Start hier je aanvraag of boek een vrijblijvend oriëntatiegesprek met een van onze adviseurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *