Eerst een andere woning kopen vs. eerst eigen huis verkopen

Leestijd: 2 minuten

Je hebt jouw droomhuis gevonden! Je wilt graat snel handelen, omdat je niet achter het net wilt vissen en er veel vraag is naar dit soort woningen. Maar je hebt jouw woning nog niet verkocht. Wat is slimmer? Eerst jouw woning verkopen? Of deze woning kopen? 

Huis verkopen

Redenen om eerst een andere woning te kopen

Het is niet ondenkbaar dat je achter het net vist of dat jouw woning heel snel verkocht wordt. De huizenprijzen hebben namelijk weer een piek bereikt zegt Het Centraal Bureau voor de Statistiek van de week. De gemiddelde prijs ligt rond de drie ton. De laatste piek was tien jaar geleden en in mei 2018 verhoogd met 9 procent ten opzichte van 2008.

  • Je hebt je droomhuis gevonden en je wilt niet dat iemand anders de woning koopt.
  • Je verwacht dat je huidige woning snel wordt verkocht.
  • Je kunt dubbele woonlasten makkelijk betalen of je kunt het je veroorloven om een lager bod te accepteren.

Let op: Het is goed om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt op Hypotheek24.nl heel slim aangeven dat jij een doorstromer bent.  Zo wordt er een goede indicatie gegeven van wat jij maximaal kunt lenen.

Redenen om eerst je huis te verkopen

Als je echt voor zekerheid gaat, dan is het slim om eerst je huis te verkopen. Een aantal redenen om eerst je huis te verkopen is:

  • Je verwacht dat jouw woning een tijd in de verkoop staat;
  • Je wilt eerst weten wat je woning opbrengt;
  • Je wilt geen dubbele woonlasten;
  • Je hebt de overwaarde van je woning nodig voor de aankoop van de andere woning.

Let op: Als je eerst je woning verkoopt denk dan na over een tussenoplossing. Wil jij een huisje huren of kun je tijdelijk bij iemand anders terecht? Houd er ook rekening mee dat je nu twee keer moet verhuizen.

Het is slim om snel te handelen

Het hangt natuurlijk helemaal af van jouw situatie wat slim is om te doen. Je kunt onze hypotheekexperts vrijblijvend bellen om jouw situatie te bespreken. Het is wel zaak om snel te handelen. Juni is een drukke maand voor woningen kopen. Daarnaast is de hypotheekrente nog steeds erg laag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *