Tips voor het kopen van jouw droomwoning!

Leestijd: 2 minuten

Het aankopen van een woning is, zeker met de stijgende huizenprijzen, een uitdaging. Niet alleen als alleenstaande, maar ook tweeverdieners krijgen het steeds moeilijker. Om toch jouw droomwoning aan te kopen, hebben wij zes tips voor je!

1. Ga op tijd in gesprek met de hypotheekadviseur

Zorg ervoor dat je op tijd in gesprek gaat met de hypotheekadviseur. Op die manier zorg je ervoor dat je goed op de hoogte bent van de mogelijkheden. En voorkom je dat je onverhoopt je pijlen richt op een woning die je helemaal niet kan betalen.

2. Schakel een aankoopmakelaar in

Ja, een aankoopmakelaar kost geld, maar is vaak wel eerder op de hoogte van interessante woningen. Daarnaast kan een aankoopmakelaar je adviseren in het doen van een serieus bod.

3. Volg makelaars op social media

Volg vooral de makelaars bij jou in de buurt op social media. Vaak plaatsen makelaars namelijk woningen eerst op hun eigen website en social media kanalen voordat deze op Funda komen. Zo ben je sneller op de hoogte van het nieuwe aanbod en ben je op tijd voor een bezichtiging.

4. Stop briefjes in de brievenbus

Het klinkt ouderwets, maar het werkt nog steeds. Schrijf een brief waarin je je kort voorstelt en aangeeft eventueel interesse te hebben in de woning, ongeacht of deze te koop staat of niet. Vraag de huidige eigenaren of ze contact met je willen opnemen als ze de woning willen verkopen.

5. Plan meerdere bezichtigingen en ga niet alleen

Denk je je droom woning te hebben gevonden? Ga dan niet alleen naar de bezichtiging maar neem iemand mee. Twee mensen zien ten slotte meer dan een. Waar jijzelf vaak vooral kijkt of je jezelf er ziet wonen, kan de ander zich meer focussen op de staat van de woning.

6. Ga in gesprek met de verkoper

Heb je een woning bezichtigd en wil je graag een bod doen? Ga dan eerst in gesprek met de verkopende partij. Het kan namelijk soms helpen als de verkopende partij weet wie de mogelijke kopers zijn. Ligt jouw bod heel dicht op een bod van iemand anders? Dan heb je de kans dat jij uiteindelijk gekozen wordt omdat de verkoper het jou meer gunt.

Weten wat er voor jou mogelijk is? Maak een afspraak!

Wil je meer weten over jouw mogelijkheden of heb je andere vragen? Maak dan hier een gratis en vrijblijvende belafspraak met een van onze hypotheekadviseurs. Zo krijg je op voorhand al inzicht in je financiële mogelijkheden, maandelijkse hypotheeklasten en weet je wat je maximaal kunt lenen. Direct vragen stellen? Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp. Scan de QR-code om ons toe te voegen of  klik hier! Handig toch?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *