Zonnepanelen een stuk goedkoper per 1 januari

Leestijd: 2 minuten

Vanaf 1 januari 2023 worden zonnepanelen een stuk goedkoper. Het kabinet wil namelijk de btw afschaffen. Het gaat om zonnepanelen voor particulier gebruik, waar de afschaffing van de btw voor zal gelden. Goed nieuws dus voor huizenbezitters die zonnepanelen overwegen.

Woning met zonnepanelen

Btw-teruggaaf

Voor particulieren is het al mogelijk om bij aanschaf van zonnepanelen de btw en installatiekosten terug te vragen. Op dit moment is die procedure ingewikkeld en het schrappen van de btw zal een einde maken aan de bureaucratie. Deze maatregel is mede mogelijk gemaakt door wetgeving vanuit de Europese Unie.

Stijgende energieprijzen

Al maanden stijgen de energieprijzen in Nederland en voelen de meeste mensen dit in hun portemonnee. In verschillende debatten drong de Tweede Kamer er bij het kabinet op aan om deze maatregel te nemen. Het kabinet beloofde hier uitvoerig naar te kijken. De laatste zes maanden is de vraag naar zonnepanelen enorm toegenomen.

Gemak

Met het afschaffen van de btw zal het makkelijker worden voor particulieren zonnepanelen op hun dak te leggen. De verwachting is dat dit een stimulerend effect zal hebben op de aanschaf. In 2024 zal het kabinet evalueren of de maatregel het gewenste effect heeft gehad. Bedrijven die zonnepanelen op hun dek leggen profiteren niet van deze maatregel.

Weten wat er mogelijk is? Maak een afspraak! 

Wil je meer weten over dit onderwerp of heb je andere vragen? Maak dan hier een vrijblijvende belafspraak. Direct vragen stellen? Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp. Scan de QR-code om ons toe te voegen of klik hier! Handig toch?

Whatsapp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *