Gasprijs stijgt naar recordhoogte, wat kun je doen?

Leestijd: 2 minuten

De gasprijs knalt deze week door het dak. Op dit moment kost een megawattuur plusminus 200 euro, en dat is bijna vier keer de prijs vergeleken met begin december afgelopen jaar. Over de ontwikkeling van de gasprijs is op dit weinig te zeggen. Maar wat kun je zelf doen? Wij vertellen je wat je kunt doen om op energie te besparen!

Terugblik

De gasprijs is het afgelopen jaar behoorlijk opgelopen mede door de coronapandemie en het ‘start-stop’ effect van de maatregelen op de economie. Op het moment dat alles weer openging nam de vraag naar energie sterk toe. Daarnaast zorgt afgelopen week de oorlog in Oekraïne voor een flinke stijging van de gas- en olieprijzen.

Kantelpunt

Een jaar geleden lagen de energieprijzen op een historisch dieptepunt, omdat de vraag op dat moment dus erg laag was. Ten opzichte van vorig jaar kun je dus zeggen dat de gasprijs totaal is geëxplodeerd. Marktpartijen vrezen dat door de ingevoerde sancties tegen Rusland de invoer van Russisch olie en gas problematisch zal worden. Ook Nederland is net als andere landen binnen de Europese Unie (helaas) voor een flink deel van de energievoorziening afhankelijk van aardgas uit Rusland.

Verduurzamen

Stap voor stap naar een structureel lagere energierekening met energiebesparende maatregelen:

Stap 1. Isoleren (vloer, dak, spouw en glas)
Door je woning te isoleren, trek je je woning als het ware een dikke jas aan. Deze jas biedt allerlei voordelen, waarvan het besparen van energie en het verhogen van wooncomfort de belangrijkste zijn.

Stap 2. Zonnepanelen
Met zonnepanelen wek je zelf 100% duurzame energie op voor jouw woning. Tegenwoordig worden zonnepanelen steeds goedkoper en steeds mooier om te zien. Bovendien worden ze ook steeds efficiënter!

Stap 3. Hybride warmtepomp
Cv-ketels en warmtepompen worden net als alle technologie doorontwikkeld. Door een nieuwe ketel of warmtepomp te laten installeren, kun je dus een flinke vooruitgang boeken op energieverbruik en comfort! Nog meer verbouwen? Bekijk dan ons stappenplan.

Gratis oriëntatiegesprek: maak een afspraak!

Wil je meer weten over het verduurzamen van jouw woning? Maak dan hier een vrijblijvende belafspraak. Direct vragen stellen? Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp. Scan de QR-code om ons toe te voegen! Handig toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *