Hypotheekrentes omhoog: effect op je maandlasten en maximale hypotheek

Leestijd: 2 minuten

De afgelopen weken zijn de hypotheekrentes behoorlijk gestegen. Dat de meeste rentes stijgen brengt ook de vraag met zich mee; wat betekent dit voor je maandlasten en maximale hypotheek als je nu een hypotheek gaat afsluiten?

Goed om te weten

Bij een annuïtaire hypotheek zijn er twee aspecten om rekening mee te houden. Bij dit type lening bestaat de maandlast namelijk altijd uit rente en aflossing, bij een hogere rente gaat de totale maandlast dus omhoog en zal je minder snel aflossen dan als de rente lager staat. Dus hoe hoger de rente, hoe minder je kunt lenen.

Maximale hypotheek

Natuurlijk is iedere situatie anders en daarom is je financiële uitgangspositie en context belangrijk om te kunnen beoordelen waar je maximale hypotheek op zal uitkomen. Wij merken dat veel klanten zich bewust zijn van de invloed van hogere hypotheekrentes en zien daarom op dit moment meer hypotheekaanvragen en kennismakingsgesprekken om nog snel te kunnen profiteren van de huidige rentestanden, die naar verwachting nog verder zullen stijgen.

Nog snel even oversluiten?

Wij helpen je graag met het oversluiten van je hypotheek. Je kunt hiervoor een gratis oriëntatiegesprek met ons inplannen. Om zoveel mogelijk uit dit gesprek te halen, is het prettig om alvast de hoogte van de boeterente op te vragen bij je huidige geldverstrekker, zo kunnen we je in het gesprek direct vertellen of je kunt gaan besparen op je maandlasten. Wist je dat je bij oversluiten makkelijk kunt besparen op je notariskosten door naar een notaris verder weg te gaan? Vergelijk, kies en bespaar op DeGoedkoopsteNotaris.nl.

Gratis oriëntatiegesprek: maak een afspraak!

Wil je meer weten over dit onderwerp of heb je andere vragen? Maak dan hier een vrijblijvende belafspraak. Direct vragen stellen? Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp. Scan de QR-code om ons toe te voegen of klik hier! Handig toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *