Einde lage hypotheekrente in zicht?

Leestijd: 2 minuten
hypotheekrente

Het einde van de lage hypotheekrente is in zicht. De verwachting is dat de inflatie dit jaar, en ook volgend jaar hoog blijft. Dat vertelde DNB-president Klaas Knot in het tv-programma Buitenhof. Het voorgenomen beëindigen van het opkoopprogramma van staats- en bedrijfsleningen zal rechtstreeks effect hebben op de hypotheekrente. Wie nog wil profiteren van de huidige lage hypotheekrente zal dus snel in beweging moeten komen.

Goed om te weten

  • De hypotheekrentes zijn vanaf januari over alle rentevastperiodes gestegen. De meeste geldverstrekkers verhogen de hypotheekrente in kleine stappen.
  • Begin februari zijn de rentes op de kapitaalmarkt opgelopen, dat effect zal zich ook vertalen naar een stijging van de hypotheekrentes.
  • De verwachting is dat de komende weken de hypotheekrente stap voor stap omhoog zal gaan.

Oversluiten: wacht niet te lang

Wil je nog profiteren van de huidige rente? Wacht dan niet te lang nu oversluiten nog lonend is (in veel gevallen). Ook het verhogen van een bestaande hypotheek is nog steeds erg in trek. Dat geld kun je bijvoorbeeld gebruiken om je woning te verduurzamen en dat is dan weer gunstig voor je energierekening. Wil je graag aan de slag met het oversluiten van je hypotheek lees dan alvast ons stappenplan en maak vandaag nog een vrijblijvende belafspraak met een van onze hypotheekadviseurs.

Opvallend

De laatste jaren zijn de hypotheekrentes juist omlaaggegaan, en volgens sommigen stond de hypotheekrente zelfs historisch laag. Het omslagpunt is dus gekomen en dat heeft vooral te maken met de stijgende marktrente. Hierdoor moeten banken en geldverstrekkers zelf ook een hogere rente betalen op het geld dat ze lenen, en die hogere rentekosten worden dus ook doorgerekend aan de consument. Een groot voordeel is wel dat er veel concurrentie is en daardoor zullen banken en geldverstrekkers toch ook naar elkaar kijken waardoor de stijging voorlopig wellicht beperkt zal blijven.

Gratis oriëntatiegesprek: maak een afspraak!

Wil je meer weten over dit onderwerp of heb je andere vragen? Maak dan hier een vrijblijvende belafspraak. Direct vragen stellen? Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp. Scan de QR-code om ons toe te voegen of klik hier! Handig toch?

Bron: NOS Nieuws – Economie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *