Stijgende energieprijzen: wat te doen?

Leestijd: 2 minuten

De prijzen voor gas en elektriciteit gaan de laatste tijd hard omhoog. Dat gaan veel mensen merken op de energierekening, voor veel mensen een belangrijke kostenpost. Over de ontwikkeling van de energieprijzen in de toekomst is moeilijk iets te zeggen. Maar wat kun je dan wel doen om je energiekosten aan te pakken? Wij vertellen je wat je kunt doen om energie te besparen!

Kleine aanpassingen

Ieder huishouden kan energie besparen. Dit is afhankelijk van hoe groot je het zelf wilt aanpakken. Voor iedere woning en eigenaar is dit anders. Je kunt relatief klein beginnen met het aanpassen van gedrag, door bijvoorbeeld korter te douchen. Daarnaast kun je ook kleine aanpassingen doen aan de woning door bijvoorbeeld de lampen te vervangen voor ledlampen of radiatorfolie achter de verwarming te plakken.

Je kunt energie besparen ook groter aanpakken door de woning onder handen te nemen, met energiebesparende maatregelen zoals isolatie of een warmtepomp. Dit vergt een investering, maar vergeet niet: energie besparen is geld besparen. Zo ben je minder afhankelijk van de energieprijzen!

Verduurzamen

Stap voor stap naar een structureel lagere energierekening met energiebesparende maatregelen:

Stap 1. Isoleren (vloer, dak, spouw en glas)

Door je woning te isoleren, trek je je woning als het ware een dikke jas aan. Deze jas biedt allerlei voordelen, waarvan het besparen van energie en het verhogen van wooncomfort de belangrijkste zijn.

Stap 2. Zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% duurzame energie op voor jouw woning. Tegenwoordig worden zonnepanelen steeds goedkoper en steeds mooier om te zien. Bovendien worden ze ook steeds efficiënter!

Stap 3. Hybride warmtepomp

Cv-ketels en warmtepompen worden net als alle technologie doorontwikkeld. Door een nieuwe ketel of warmtepomp te laten installeren, kun je dus een flinke vooruitgang boeken op energieverbruik en comfort! Nog meer verbouwen? Bekijk dan ons stappenplan.

Vrijblijvend advies: maak een afspraak!

Wil je meer weten over het verduurzamen van jouw woning? Maak dan hier een vrijblijvende belafspraak. Direct vragen stellen? Wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp. Scan de QR-code om ons toe te voegen! Handig toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *