Huis kopen en trouwen? Waar moet ik op letten?

Leestijd: < 1 minuut

Het is heerlijk weer buiten. En dat komt precies goed uit, want het trouwseizoen is weer begonnen. De meeste mensen trouwen in mei en juni, dus het seizoen is alweer volop bezig. Ben jij van plan een huis te kopen samen? Is het dan handig om eerst te trouwen of kun jij direct beginnen met je hypotheekaanvraag? 

Trouwen en een huis kopen

Als je trouwt in gemeenschap van goederen – of een geregistreerd partnerschap aangaat -, dan deel je automatisch alle bezittingen en schulden. Een gekocht huis is dus automatisch van jullie beiden, net als de hypotheekschuld.

Vanaf januari 2018 trouw je automatisch in beperkte gemeenschap van goederen. Dat betekent dus dat niet automatisch alle bezittingen van jullie samen zijn. Alle schulden en bezittingen die jullie gezamenlijk opbouwen zijn wel van jullie beiden. Dus als je eerst trouwt in beperkte óf algehele gemeenschap van goederen en je koopt daarna een huis dan is het sowieso van jullie samen.

Als je wel graag alles wilt delen moet je een bezoekje aan de notaris brengen.

Ongehuwd samenwonen

Om samen een woning te kopen, is het natuurlijk niet per se nodig om te trouwen of een partnerschap aan te gaan. In dat geval kan het wel handig zijn om een samenlevingscontract te laten opstellen.

Alles geregeld? Start je hypotheekaanvraag!

Als jij getrouwd bent, een samenlevingscontract hebt opgesteld of helemaal niks wilt regelen kun je je hypotheek gaan regelen. Zonder of met hypotheekadvies, dat bepaal jij! Je kunt ons altijd bereiken om te overleggen wat voor jou de beste optie. Bel ons op: 020 26 11 666. Of WhatsApp naar: +316 12 68 22 20.

Je kunt online vast beginnen met de voorbereiding van jouw hypotheekaanvraag.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *