Stormschade: wat dekt je verzekering?

Leestijd: 2 minuten

Grote hagelstenen, bomen die zijn omgewaaid en wateroverlast. Gister was de storm flink aan de gang buiten. Maar wat dekt je verzekering precies?

Opstalverzekering

Hoe werkt een opstalverzekering?

Als je een huis koopt kan je ervoor kiezen om een opstalverzekering af te sluiten. Een opstalverzekering zorgt er voor dat je bent verzekerd tegen schade aan spullen die vastzitten in en aan je huis. Dus mocht er een brand ontstaan of bliksem inslaan in je huis dan ben je met een opstalverzekering hiervoor verzekerd. Het bedrag dat de verzekering dekt hangt af van de herbouwwaarde van de woning.

Zoals hierboven genoemd word een brand of bliksem inslag verzekerd door via de opstalverzekering. Verzekeraars mogen hun eigen naam kiezen voor deze dekkingen.  Maar welke andere dekkingen vergoed de opstalverzekering nog meer? En welke zijn het nuttigste voor jou om over te weten?

  • Uitgebreide Gevaren Verzekering
    Dit is een extra dekking tegen: stormschade (windkracht 7 of meer), diefstal, vandalisme, neerstortende vliegtuigen
  • Extra uitgebreide Gevarenverzekering
    Hierbij krijg je een extra dekking tegen schroei-, zeng- en smeltschade, waterschade dat via de begane grond is binnengestroomd, hak- en breekwerk om een defecte waterleiding op te sporen
  • All-risk verzekering
    Een extra dekking tegen alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt die plotseling en onverwacht ontstaan. Dit is meestal met eigen risico per schade, schade aan fundering (op aanvraag aangegeven), en/of glasbreuk (op aanvraag aangegeven)

Opstalverzekering verplicht?

Er is geen verplicht van de wet om deze verzekering af te sluiten, maar de bank waar je jouw hypotheek afsluit willen ze wel vaak graag dat jij deze verzekering erbij neemt. Nu kun je stellen dat het verplicht is voor iedereen die een koopwoning bezit met een hypotheek. En na het weer van de afgelopen dagen is dit dan ook geen straf om deze verzekering te hebben.

Afsluiten Hypotheek24.nl

Het is dus verstandig om te zorgen dat alles goed op orde is als je een huis koopt. Hypotheek24.nl kan dan ook een opstalverzekering voor jou regelen. Ook zijn er andere verzekeringen waarmee zij jou kunnen helpen:

Heb je verder nog vragen of je wil persoonlijke hulp dan kan je onze hypotheekcoaches altijd bereiken op 020 2611 666.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *