Hypotheekadvies wordt populairder

Leestijd: 2 minuten

Uit onderzoek blijkt dat maar 1 op de 10 starters op de woningmarkt tussen de 20 en 25 jaar zelf een hypotheek online wilt afsluiten. 

execution only hypotheek

Aan het onderzoek deden meer dan 500 starters mee die het komende jaar een huis gaan kopen. Veel starters lieten weten dat zij eerst zelf graag online gaan zoeken om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Zij vergelijken dan rentes en kijken wat het beste past bij de situatie waar zij in zitten.  De starters tussen de leeftijd van 20 en 35 jaar willen dan zelf alles graag in de hand houden.

Voorbereiding is het halve werk

Voorbereiding is belangrijk en ook de consumenten geven dit aan. Zij willen dan ook graag persoonlijke hulp in de zin van bijvoorbeeld een adviesgesprek of andere begeleiding. 7 op de 10 starters vinden het niet erg om meer betalen voor de begeleiding zodat zij het hypotheekproces niet alleen hoeven te doorstaan. Starters hebben dan ook vaak geen weet over alles wat er bij het hypotheekproces komt kijken.

Meerderheid wilt geen execution only hypotheek

De meerderheid sluit dan ook niet een execution only hypotheek af maar gaat samen met een adviseur te werk. Het allerliefst geven starters alle touwtjes uit handen en laten ze het hypotheekproces over aan de adviseur. De adviseur weet wat hij doet en kan meteen bevestiging geven waarnaar de starter opzoek naar is.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Bij Hypotheek24.nl kunt u een gratis belafspraak of kennismakingsgesprek. Onze hypotheekexperts kunnen het hele hypotheekproces met jou samen doorlopen. Zij zijn te bereiken op 020 2611 600.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *