Hypotheek uitverkocht? Hoe zit dat?

Leestijd: < 1 minuut

Het klinkt misschien apart maar net als producten bij de supermarkt of op een online webshop kan een hypotheek ook uitverkocht zijn. Hoe komt dit? En wat betekent dit voor jou?

Er zijn een aantal verschillende partijen die hypotheken aanbieden. Onder deze partijen vallen geldverstrekkers, verzekeraars en een regiepartij. Een regiepartij is een hypotheekverstrekker die geld uitleent aan consumenten door middel van een hypotheek. Regiepartijen hebben vaak lagere tarieven dan andere hypotheekverstrekkers.

Waar wordt de aanbod keuze op gebaseerd?

Als het geld, van bijvoorbeeld een regiepartij, op raakt dan kan een hypotheek uitverkocht raken. In dit geval kan een regiepartij de hypotheekrente op laten lopen zodat het voor consumenten aantrekkelijker wordt om een hypotheek bij een andere hypotheekverstrekker af te sluiten. Ook kan er voor gekozen worden om de hypotheek voor een bepaald termijn niet meer aan te bieden.

Wat doe ik als ik ga verhuizen?

De afgelopen jaren is de hypotheekrente erg laag. Mocht je jouw hypotheekrente vast hebben gezet dan wil je ook, als je gaat verhuizen, profiteren van dit voordeel. Er wordt dan door de meeste geldverstrekkers gebruik gemaakt van een verhuisregeling. In de verhuisregeling staat dan dat de oude hypotheek regeling voort wordt gezet in het nieuwe huis. Dit kan alleen tot de maximale hoogte van je oude hypotheek. Mocht je nieuwe huis meer geld kosten dan moet er voor het overgebleven bedrag een nieuwe hypotheek afgesloten worden bij dezelfde aanbieder.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Wil jij een nieuw huis kopen en moet je daar een nieuwe hypotheek voor afsluiten? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij helpen jou graag tijdens een gratis belafspraak of kennismakingsgesprek.  Jouw persoonlijke hypotheekcoach kan jou helpen met de volgende zet. Zij zijn te bereiken op 020 2611 666.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *