Doorstromen

“Mijn oude woning is nog niet verkocht. Kan ik toch een hypotheek afsluiten?”

Leestijd: 2 minuten

Je hebt een nieuwe woning gekocht en je wilt je hypotheek graag zelf afsluiten. Maar je hebt net als meer doorstromers een probleem: je oude woning is nog niet verkocht. Is het dan toch mogelijk om via Hypotheek24.nl een hypotheek af te sluiten voor je nieuwe woning?

Staat je oude woning te koop?

De belangrijke eerste vraag: Staat je huidige woning te koop? Zo ja, dan kan je je hypotheekaanvraag starten! Je dient dan wel aan te tonen dat je woning te koop staat. Je kan aantonen dat je woning te koop staat, door je verkopend makelaar een officiële verklaring te laten opstellen waar het volgende in staat:

– Verwachte verkoopdatum van je oude woning;
– Verwachte verkoopprijs van je oude woning.

De geldverstrekker wil zo’n verklaring hebben omdat ze er zeker van willen zijn dat je oude woning verkocht zal worden en wanneer.

Waarom moet je zo’n verklaring aanleveren?

De geldverstrekkers waar wij afspraken mee hebben, bieden de mogelijkheid niet aan om een tweede hypotheek af te sluiten. De verklaring van de verkopend makelaar biedt de geldverstrekker voldoende zekerheid dat je oude woning verkocht zal worden. Op die voorwaarde willen de geldverstrekkers je tijdelijk wel een tweede hypotheek verstrekken, omdat ze weten dat je oude woning binnen afzienbare tijd verkocht zal worden!

Wat wil de geldverstrekker nog meer weten?

De geldverstrekker wil niet alleen een officiële verklaring hebben van de verkopend makelaar. De geldverstrekker wil ook graag weten of je genoeg spaargeld hebt. Je moet de lasten van beide woningen immers tijdelijk kunnen betalen. Het spaargeld dat je hebt, moet voldoende zijn om de lasten van je huidige woning voor 12 of 24 maanden te kunnen dragen. Het verschilt per geldverstrekker of je voor 12 of 24 maanden voldoende spaargeld moet aantonen. Informeer bij ons naar de voorwaarden van de geldverstrekker van je keuze!

Ben je klaar voor het afsluiten van een hypotheek voor je nieuwe woning?

Staat jouw huidige woning in de verkoop en kan je een verklaring aanleveren van je makelaar? Heb je daarnaast voldoende spaargeld zodat je tijdelijk twee huizen kan financieren? Start dan nu je hypotheekaanvraag bij Hypotheek24.nl en profiteer van de lage hypotheekrente!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *