Dagrente

“Dagrente: wat betekent dat?”

Leestijd: < 1 minuut

Het zal je vast opgevallen zijn bij het vergelijken van verschillende hypotheekaanbieders, dat dagrente opgenomen staat in hun voorwaarden. Maar wat houdt dagrente eigenlijk in? Wij leggen het je uit!

Wat is dagrente?

Vaak zit er enige tijd tussen het finaal akkoord en het passeren van de akten bij de notaris. Het kan zijn dat de rente in de tussentijd gedaald is. De rente in je hypotheekofferte is dan hoger dan de actuele rente. Sommige geldverstrekkers bieden je in dat geval dagrente aan. Dagrente houdt in, dat je de rente krijgt die geldig is, op de dag dat je gaat passeren. Dagrente wordt alleen toegepast als de actuele rente lager is dan in jouw hypotheekofferte staat.

Wanneer wordt het rentepercentage vastgesteld?

De geldverstrekker stelt na het passeren de dagrente vast. Als je bij de notaris bent geweest, dan gaat de geldverstrekker kijken of de rente in je hypotheekofferte hoger is dan de rente op dag van passeren. Als de rente hoger is, dan berekent de geldverstrekker de lagere dagrente aan je door. Zo betaal je nooit teveel!

Wil je hypotheekrentes vergelijken?

Op onze website kan je op basis van jouw situatie de actuele hypotheekrentes vergelijken. Bekijk dan ook meteen welke geldverstrekkers dagrente aanbieden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *