€ 100.000,- belastingvrij schenken in 2017

Werkgeversverklaring voor je hypotheek binnenkort verleden tijd?

Leestijd: 2 minuten

Eén van de verplichte documenten die je bij je hypotheekaanvraag moet aanleveren is de werkgeversverklaring. Banken controleren daarmee wat voor soort dienstverband je hebt en hoeveel je verdient. Het in een keer juist aanleveren van deze verklaring heeft soms wat voeten in de aarde. Om ergernis en vertraging van de hypotheekaanvraag in de toekomst te voorkomen starten een aantal banken en brancheorganisaties een proef waarbij de werkgeversverklaring overbodig wordt.

Veelvoorkomende fouten bij het opstellen van de werkgeversverklaring

De banken stellen verschillende eisen aan de werkgeversverklaring, waardoor deze regelmatig wordt afgekeurd en opnieuw moet worden ingevuld. Denk hierbij aan:

  • De verklaring moet met blauwe pen zijn ingevuld.
  • De verklaring mag maar door één persoon zijn ingevuld.
  • De verklaring moet voorzien zijn van een bedrijfsstempel of een verklaring dat je bedrijf geen bedrijfsstempel heeft.
  • Het bruto salaris moet precies overeenkomen met je loonstrook.
  • De functieomschrijving moet precies overeenkomen met je loonstrook.
  • De werkgeversverklaring mag niet ouder zijn dan 3 maanden.

Volgens gegevens van de Hypotheker en Florius blijkt dat de werkgeversverklaring bij een aanvraag gemiddeld 2,4 aangeleverd moet worden.

Hoe controleren de banken dan je dienstverband?

De deelnemers gebruiken in plaats van de werkgeversverklaring een digitaal document voorzien van je werk- en loongegevens. Deze gegevens worden bij het UWV opgevraagd.
De proef is alleen voor mensen met een vast contract. Over een paar maanden zal uit moeten wijzen of het proces op deze manier sneller en makkelijker verloopt.

De deelnemende partijen zouden graag zien dat consumenten binnen drie jaar een hypotheek kunnen aanvragen zonder fysieke documenten. De aanvrager hoeft dan alleen toestemming te geven voor het gebruik van de gegevens.

Hypotheek aanvragen

Misschien sta je nu op het punt een huis te kopen en ben je op zoek naar een geschikte hypotheek? Op Hypotheek24.nl kun je zelf je hypotheek aanvragen voor 650 euro. Zo kan je duizenden euro’s op hoge advieskosten besparen. Wij helpen je stap voor stap met afsluiten en geven precies aan welke documenten we van je nodig hebben. Wil je meer weten over het juist aanleveren van de werkgeversverklaring? Lees hier precies waar de verklaring aan moet voldoen zodat deze in een keer wordt goedgekeurd en je snelheid in je hypotheekaanvraag houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *