Wat houden de mededelingsplicht en onderzoeksplicht in?

“Een aannemer bouwt mijn woning. Kunnen jullie mij helpen?”

Leestijd: < 1 minuut

Een hypotheek afsluiten bij Hypotheek24.nl is helaas niet mogelijk als je een woning gaat bouwen in eigen beheer. Maar wanneer beschouwen we een het bouwen van een woning niet als bouwen in eigen beheer? Dit onderscheid is eenvoudig te maken!

Welke hypotheekaanvragen kunnen wij in behandeling nemen?

Stel je hebt een stuk grond gekocht en je laat daar door een aannemer een woning op bouwen. Wij zien dit niet als bouwen in eigen beheer als je de volgende documenten kan aanleveren:

  • Een insolventieverzekering: deze verzekering zorgt ervoor dat als de aannemer failliet gaat de woning toch afgebouwd wordt;
  • Koop-/aanneemovereenkomst: deze overeenkomst is een overeenkomst tussen de koper en de verkoper waarin staat wat je koopt, voor welke prijs en aanvullende voorwaarden.

Kan je deze documenten aanleveren? Dan kunnen we je hypotheekaanvraag in behandeling nemen! De geldverstrekkers waar wij afspraken mee hebben zullen altijd om deze documenten vragen als je de woning door een aannemer laat bouwen. Zij maken daarin helaas geen uitzonderingen.

Welke mogelijkheden zijn er voor jou?

Wij kunnen voordat je je hypotheekaanvraag indient, alle mogelijkheden met je bespreken door middel van een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens zo’n gesprek kan je 30 minuten sparren over je financiële situatie met een van onze hypotheekcoaches en kunnen we al je vragen beantwoorden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *