Lineaire hypotheek

Hogere hypotheek voor tweeverdieners

Leestijd: < 1 minuut

Goed nieuws voor tweeverdieners die van plan zijn om volgend jaar een huis te gaan kopen! Zij krijgen meer ruimte voor de financiering van een woning. Een voorstel van het Ministerie van Financiën moet het mogelijk maken dat tweeverdieners een hoger bedrag kunnen lenen voor hun hypotheek.  Het voorstel is voorgelegd aan hypotheekverstrekkers- en adviseurs.

Zwaardere weging tweede inkomen

Het ministerie bekijkt jaarlijks of de regels van hypotheekverstrekkingen moeten worden bijgesteld voor een betere woningmarkt.  Volgens Vereniging Eigen Huis (VEH) stelt het Ministerie voor om vanaf 2017 het tweede inkomen voor een hoger percentage mee te laten tellen.

Nu wordt het tweede inkomen voor maximaal 50% meegerekend bij de hypotheekaanvraag. Wanneer het voorstel wordt ingevoerd zal 60% meegeteld worden bij het bepalen van de maximale hypotheek.

Uitzondering loan-to-value

Ook ligt er een voorstel om in bepaalde gevallen een uitzondering te maken voor de loan-to-value. Dit is de verhouding tussen de hoogte van hypotheek ten opzichte van de waarde van de woning.
Nu is dat nog 102% en in 2017 wordt het verlaagd naar 101%.

Volgens de VEH geldt de uitzondering op de loan-to-value voor kopers en huiseigenaren van huizen die “noodzakelijke verbeteringen voor de veiligheid” nodig hebben. Het gaat dan bijvoorbeeld om funderings- of dakherstel.

De hypotheekverstrekkers- en adviseurs hebben tot 22 september om op het voorstel te reageren.

Maximale hypotheek berekenen

Willen jullie niet wachten tot volgend jaar, maar dit jaar nog verhuizen en profiteren van de lage rente? Maak dan op Hypotheek24.nl direct zelf een berekening van je maximale hypotheek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *