Ook doorstromer heeft het moeilijk op de huizenmarkt

Leestijd: < 1 minuut

Het wordt steeds lastiger om een woning te kopen in de grote en middelgrote steden door de sterk stijgende huizenprijzen. Maar naast starters hebben ook doorstromers het moeilijk. Het gemiddelde hypotheekbedrag stijgt mee met de huizenprijzen en veel doorstromers komen daarom niet meer in aanmerking voor een hypotheek met NHG.

doorstromer

Gemiddeld hypotheekbedrag doorstromers boven NHG grens

Door de stijgende huizenprijzen ben je gedwongen een hogere hypotheek te nemen. Het gemiddelde hypotheekbedrag stijgt dus mee.

Doorstromers kunnen al bijna niet meer profiteren van een hypotheek met NHG. Ondanks dat de NHG grens in 2018 van 245.000 naar 265.000 is gegaan ligt de gemiddelde hypotheekgrens boven de NHG Grens.

Bekijk hier alle wijzigingen voor een hypotheek met NHG in 2018:

6 wijzigingen voor een NHG hypotheek in 2018

Hoge prijzen in grote- en middelgrote steden

Amsterdam heeft op dit moment een gemiddeld hypotheekbedrag van 331.331 euro, gevolgd door Utrecht en Den Haag. Bij starters is het landelijk gemiddeld hypotheekbedrag 205.089 euro. Voor doorstromers is dit 277.016 euro.

Doordat doorstromers geen hypotheek kunnen krijgen in de grote steden wijken zij uit naar omliggende regio’s. Met de overwaarde van hun woning drijven ze hier ook de huizenprijzen omhoog.

Het is daarom van belang dat er betaalbare nieuwbouwwoningen komen in de grote en middelgrote steden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *