Meer verkochte woningen in juli 2015

Leestijd: < 1 minuut

Het gaat opnieuw beter met de woningmarkt. De afgelopen maanden werden er steeds meer woningen verkocht. Het niveau van vóór de crisis is zelfs bereikt.

Toename aantal verkochte woningen

Uit cijfers van het Kadaster blijkt dat er in juli van dit jaar 18.422 woningen zijn verkocht. Vóór de crisis op de woningmarkt in juli 2007 lag dit aantal zelfs nog wat lager, namelijk op 18.221 verkochte woningen.

Wanneer we het aantal verkochte huizen in juli vergelijken met het aantal van juni is er sprake van een toename van 21,6%. Ten opzichte van juli 2014 is het aantal verkochte woningen zelfs met 32,7% gestegen. De toename is door het hele land waar te nemen. In Groningen nam het aantal verkochte woningen het sterkst toe met 44,3% en in Flevoland het minst sterk met 11,1%.

Toename aantal executieveilingen

Het Kadaster heeft ook cijfers kenbaar gemaakt over het aantal executieveilingen. Dit waren er 253 in juli 2015, een stijging van 16,6% ten opzichte van juli 2014.

Een nieuwe woning kopen is nu aantrekkelijk. De prijzen voor woningen zijn langzaam aan het stijgen en de het maximale bedrag dat je aan hypotheek mag lenen is aan het dalen. Profiteer nu van de woningmarkt en bespaar op je kosten door zelf een hypotheek aan te vragen via Hypotheek24.nl en vind een goedkope notaris in de buurt op deGoedkoopsteNotaris.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *