Wat is een intentieverklaring?

“Een intentieverklaring, wat is dat?”

Leestijd: < 1 minuut

Je hebt geen vast contract, maar je wilt wel een huis kopen. Dat is mogelijk! Zorg er voor dat je werkgever een positieve intentieverklaring afgeeft en een hypotheek hoeft geen probleem te zijn. Maar hoe kom je aan zo’n verklaring?

Wat is een intentieverklaring?

Een intentieverklaring houdt in dat je werkgever de intentie heeft om je een vast contract aan te bieden op het moment dat je huidige tijdelijke contract afloopt.  Je krijgt de vaste aanstelling als:

  • Je blijft hetzelfde functioneren, én;
  • De bedrijfsomstandigheden hetzelfde blijven.

Deze voorwaarden worden expliciet genoemd in de verklaring. Maar ondanks dat is een intentieverklaring niet bindend. Je kan je er dus niet op beroepen als je geen vast contract krijgt aangeboden.

Waar kan je de intentieverklaring vinden?

De intentieverklaring is een onderdeel van de werkgeversverklaring en heet ‘Verklaring voortzetting dienstverband’. Je hebt de werkgeversverklaring sowieso nodig als je een hypotheek aanvraagt. Zoals de naam al zegt, moet het document worden ingevuld door je werkgever. Ben je zelfstandige? Dan moet de werkgeversverklaring worden ingevuld door je accountant.

Aan welke voorwaarden moet de intentieverklaring voldoen?

De verklaring voortzetting dienstverband moet goed zijn ingevuld en voldoen aan de regels van de geldverstrekker. Zo moet de intentieverklaring:

  • Helemaal zijn ingevuld;
  • Een apart handtekening hebben;
  • Een bedrijfsstempel hebben.

Controleer ook of de rest van je werkgeversverklaring juist is ingevuld aan de hand van deze tips. Hoe sneller je de documenten juist aanlevert, hoe sneller je hypotheek rond is en jij zekerheid hebt.

Wil jij je hypotheek online afsluiten?

Je regelt je bankzaken online en je bestelt regelmatig wat bij je favoriete webshop. Dan kan je je hypotheek ook online regelen! Wil je daar ook hypotheekadvies bij? Kies dan voor een persoonlijke hypotheekadviseur van Hypotheek24.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *