Hypotheekrente verder gedaald

Leestijd: < 1 minuut

Dat de hypotheekrente op een laag niveau staat was al bekend, maar de hypotheekrentes zijn nu nog verder omlaag gegaan. Dochteronderneming van de Rabobank heeft bijvoorbeeld de hypotheekrente van de belangrijkste hypotheken met nog eens 0,1 procent verlaagd. 

Al eerder verlaagde de SNS bank de hypotheekrente en heeft ook Woonfonds Hypotheken, onderdeel van Achmea, de hypotheekrente laten dalen. De gemiddelde rente voor een periode van 10 jaar is de afgelopen tijd ook hard aan het dalen. Bij een periode van 5 jaar is de rente ook omlaag gegaan, maar dit daalde minder hard. De dalende hypotheekrente maakt het aantrekkelijk om nu een hypotheek af te sluiten. De daling is mede mogelijk doordat banken steeds voordeliger geld kunnen lenen op de internationale kapitaalmarkt. Op Hypotheek24 kun je de hypotheekrente vergelijken.

Nu een hypotheek aanvragen

Van plan om nu een woning te kopen? Dan kan je eenvoudig zelf je hypotheek afsluiten op Hypotheek24. Dit jaar kan nog gebruik worden gemaakt van de verruimde regels rondom schenken. Tot 1 januari 2015 mag tot maximaal een ton belastingvrij worden geschonken aan iedereen. Dit geld moet dan gebruikt worden voor de financiering van een woning. De lage hypotheekrente, de schenkingsvrijstelling en de lage huizenprijzen maken het nu een goed moment om een woning te kopen op de huizenmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *