WOZ waarde omlaag

Leestijd: < 1 minuut

De WOZ waarde voor woningen is in 2014 een stuk lager dan in dezelfde periode een jaar eerder. De waarde ligt nu 5 procent lager dan aan het begin van het jaar in 2013. Dit heeft het CBS laten weten.

Gemeenten bepalen elk jaar hoe hoog de WOZ waarde wordt. Dit jaar kwam deze vastgestelde waarde 211.000 euro lager uit dan wat in 2007 het gemiddelde was. In 2010 was er een stijging te zien in de WOZ waarde, maar de jaren daarop is deze waarde alleen maar gedaald. De WOZ waarde volgde de daling van de huizenprijzen op de Nederlandse markt. Hoewel de huizenprijzen niet verder meer dalen lijkt de WOZ waarde verder omlaag te zijn gegaan. Dit komt doordat er door het CBS gekeken is naar de WOZ waarde aan de hand van de stand aan het begin van 2013. In verhouding is de WOZ waarde minder hard omlaag gegaan dan de huizenprijzen.

Nu een huis kopen

Op dit moment zijn de huizenprijzen weer langzaam omhoog aan het gaan en neemt het aantal verkopen toe. Het is nu een ideaal moment om een huis met hypotheek te kopen. De hypotheekrenten staan op dit moment erg laag, waardoor het voordelig is om nu een hypotheek aan te vragen. Dit in combinatie met het omlaag gaan van het maximaal te lenen hypotheekbedrag, is het nu een goed moment om een woning te kopen. Verder loop op 1 januari 2015 ook de schenkingsregeling af waarbij tot 100.000 euro belastingvrij geschonken man worden voor de financiering van een woning. Wacht daarom niet te lang als je al van plan bent om een woning te kopen. Zelf je hypotheek afsluiten kan eenvoudig op Hypotheek24.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *