Hypotheekrente gaat stijgen: wees er snel bij

Leestijd: < 1 minuut

Onze voorspelling is uitgekomen! De hypotheekrente gaat weer stijgen aldus nu.nl. De eerste bank die dit doet is Obvion, een dochter van de Rabobank. De hypotheekrente stijgt bij Obivion met 0.2%. Ook de ING heeft aangekondigd dat ze binnenkort de hypotheekrente gaan verhogen. Welke banken zullen nog meer volgen? En wanneer?

Gevolgen renteverhoging van 0.2%

Obvion verhoogt het rentetarief met 0.2% voor hypotheken met een rentevastperiode van tien tot en met vijftien jaar. Een verhoging van 0.2% lijkt niet veel, maar Peter Ruys van Hypotheek24.nl laat op nu.nl weten dat dat neer komt op “een paar tientjes per maand en dus duizenden euro’s over de hele looptijd. Daarnaast heeft het uiteraard invloed op de hoogte van je maximale lening.”.

Verwachting rentestijging

Ruys zegt dat het er op lijkt dat de hypotheekrente niet verder zal dalen, en dat hij verwacht dat ook andere banken binnenkort renteverhogingen zullen toepassen. Daarnaast wordt de NHG-grens per 1 juli verlaagd. Hierdoor kan je een minder hoge hypotheek krijgen met NHG. Het is dus gunstig om nu een hypotheek af te sluiten. Op Hypotheek24.nl kan je zelf online je hypotheek afsluiten waardoor je geld kan besparen op de kosten van de hypotheekadviseur. Een hypotheek afsluiten kan je namelijk goed zelf! Via Hypotheek24.nl sluit je via een stappenplan je hypotheek af en kan je je hypotheek berekenen. Heb je vragen? Dan staan wij voor je klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *