Eindejaarsdrukte voor een hypotheekaanvraag in 2017

Leestijd: 2 minuten

In 2018 veranderen de regels voor een hypotheek. Je kunt namelijk minder lenen dan in 2017. Dat wordt dus dringen bij de banken en enorme drukte bij de hypotheekverstrekkers voor een hypotheekaanvraag. Wil jij nog in aanmerking komen voor een hogere lening? Om een bindende offerte te kunnen ontvangen in 2017, moet je al je documenten in één keer aangeleverd hebben. Je kunt nu alvast wat documenten verzamelen. Wij hebben een lijstje voor je gemaakt waar je vast mee aan de slag kunt, zodat je straks sneller een volledig dossier hebt. Graag gedaan!

Tot wanneer kan ik een voorlopige offerte voor 101 procent van de marktwaarde krijgen?

Tot 1 december 2017 vraagt Hypotheek24.nl nog een voorlopige offerte aan voor 101 procent van de marktwaarde. In december gaan wij over op 100 procent marktwaarde.

Aniek, hypotheekadviseur van Hypotheek24.nl benadrukt: “Wij kunnen helaas geen garanties geven dat als je in november je voorlopige offerte aanvraagt, je ook 100 procent zeker nog een aanvraag voor 101 procent marktwaarde krijgt. De verwachting is dat het eind dit jaar druk gaat worden bij de geldverstrekkers en de doorlooptijden daardoor flink kunnen gaan oplopen. Hoe sneller jij alles aanlevert, hoe groter de kans dat alles op tijd rond is!”

Je kunt nu al beginnen met het verzamelen van documenten.

Welke documenten kan ik nu alvast verzamelen?

*De overlijdensrisicoverzekering is niet altijd verplicht voor de aanvraag van je hypotheek. Bekijk of hij voor jou verplicht is.

Voor de hypotheekaanvraag is het in veel gevallen verplicht om het taxatierapport van je woning te hebben. Deze kun je pas aanvragen als je je woning hebt aangekocht.

Wees er vroeg bij!

Iedereen heeft haast aan het eind van het jaar. Zorg dus dat je zo vroeg mogelijk begint met je hypotheekaanvraag en dat je volledig bent. Wij raden aan om er minimaal 6 weken de tijd voor te nemen.  Heb je wat minder tijd? Houd er dan wel rekening mee dat het hypotheekbedrag eventueel verlaagd gaat worden naar 100 procent van de marktwaarde. Dat betekent dat je een buffer met spaargeld nodig hebt, zodat je zeker weet dat je alsnog je droomwoning kan kopen.

Toch een hypotheek in 2018?

Vraag jij toch je hypotheek pas aan in 2018? Dat heeft natuurlijk niet alleen maar nadelen. Tweeverdieners kunnen namelijk in 2018 meer gaan lenen. Het laagste inkomen mag voor 70 procent worden meegenomen in plaats van 60 procent. Dat betekent dat tweeverdieners meer kunnen lenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *