Hypo TakeAway maakt hypotheekadvies leuker

Leestijd: 3 minuten

Chris Oosterling van Hypotheek24.nl was vanochtend te gast bij ‘Zakendoen’ van BNR Nieuwsradio om te praten over de hypotheekmarkt en de eerste hypotheek-koffiebar van Nederland. De stelling luidt: Moet hypotheekadvies laagdrempelig worden om zo starters op weg te helpen op de woningmarkt? Of moeten de regels voor een hypotheek juist strenger worden?

BNR Nieuwsradio

Eerste hypotheek-koffiebar van Nederland

Hypotheek24.nl is begin 2015 begonnen met het online aanbieden van hypotheken. Je kunt heel makkelijk online een hypotheek zelf afsluiten – Execution Only –  of met ondersteuning van onze hypotheekadviseurs. Deze service breiden we nu uit met een koffiebar!

Chris Oosterling zegt bij BNR:

“We hebben gemerkt dat een hoop starters het prettig vinden om nog even te sparren met een expert, face-to-face. Daarom breiden we deze service nu uit met de Hypo TakeAway-koffiebar.”

Een hypotheek voor starters hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn namelijk. Met behulp van Hypo TakeAway willen wij het plezier wat wij hebben, om jou te helpen met je hypotheek, delen. Dit in een omgeving waar millennials zich comfortabel voelen.

Hypo TakeAway

Hypo TakeAway

Je kunt in de Hypo TakeAway, in het midden van de Pijp in Amsterdam, makkelijk naar binnenlopen om even vrijblijvend met een hypotheekexpert te sparren. Dit kan overigens ook nog steeds telefonisch. Als je een advies inplant met één van onze adviseurs kost je dat 350,- euro. Je betaalt niet alleen voor het gesprek maar ook voor het uitwerken van het adviesrapport. Bij een traditioneel hypotheekadvieskantoor betaal je hier al snel 2500,- euro voor.

Vrijblijvend rente aanbod

Natuurlijk blijft een hypotheek afsluiten een hoop papierwerk. Daar kunnen wij helaas niks aan doen. Gelukkig kunnen wij er wel voor zorgen dat je online heel snel en gemakkelijk al jouw documenten kunt uploaden.

Wat ook ontzettend leuk en makkelijk is, is dat je binnenloopt in de koffiewinkel en met een lekkere kop koffie vrijblijvend kunt sparren over jouw hypotheek mogelijkheden. Door de hulp van onze experts in de winkel onder het genot van een lineaire latte helpen we je graag op weg met het berekenen van je maximale hypotheek en een vrijblijvend rente aanbod van de bank.

Wij kunnen jou dus heel snel zekerheid bieden over de hoogte van je hypotheek en maandlasten zonder dat je betaald hoeft te hebben.  Het enige wat we van je nodig hebben is een kopie van je paspoort, een kopie van je salarisstrook en het concept van je koopakte. Wil je precies weten wat een renteaanbod inhoudt? klik dan hier.

Strengere regels voor hypotheken?

Maartje Martens onafhankelijk woningexpert zegt bij BNR:

“Ik vind Hypo TakeAway op zich ontzettend goed. Het is de grootste aankoop van je leven. Dus mensen die anders niet dat advies zouden kopen kunnen nu gemakkelijk binnen stappen in een koffiebar”

Zij maakt zich eerder zorgen om de trend dat hypotheken versoepeld worden. Zij vindt het een prima ontwikkeling dat met ingang van 2018 je nog maar 100 procent van de marktwaarde mag lenen.

Maartje Martens:

“Het versoepelen van de leenvoorwaarde betekent alleen duurdere huizen en het blijft net zo moeilijk voor de starter. Het lost niks op. Zij raad starters aan om te sparen in een betaalbare huurwoning voor een koopwoning.”

Chris Oosterling:

“Natuurlijk neemt daardoor het risico af, maar het wordt starters nu wel ontzettend moeilijk gemaakt. Zij zijn de dupe van hoge huizenprijzen en scherpe regels. Daarnaast is het verplicht om af te lossen op je hypotheek, in tegenstelling tot een aantal jaren geleden, daardoor is het risico al afgenomen.”

Tip voor starters

Een tip van Chris Oosterling voor starters op de woningmarkt:

“Het is belangrijk je goed online te oriënteren. Je kunt heel makkelijk informatie vinden over hypotheken. Het is gemakkelijk je hypotheek zelf af te sluiten. Mocht je toch naar een hypotheekadviseur gaan? Dan heb je in ieder geval wat informatie en kom je beslagen ten ijs.”

Luister hier het hele fragment terug

 

BNR

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *