Huizenjacht

Huizenprijzen stijgen vrijwel overal in Nederland

Leestijd: < 1 minuut

Het herstel van de woningmarkt blijft doorzetten. Ook regio’s buiten de Randstad doen het goed, zo blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) volgens de Volkskrant. De huizenprijzen stijgen daar namelijk ook. Hierdoor is het gemiddelde koophuis het afgelopen jaar 9% duurder geworden.

Stijging prijzen

In vrijwel heel Nederland zijn de verkoopprijzen van woningen gestegen . De gemiddelde prijs is 248.000 euro ligt met 3000 euro boven de NHG-grens van 245.000 euro. Maar niet in heel Nederland gaat het goed met de huizenmarkt. In bijvoorbeeld Zeeuws-Vlaanderen en Grootegast stijgen de prijzen nauwelijks of dalen ze zelfs. Terwijl in grote steden enorme prijsstijgingen te zien zijn.

Aantal woningverkopen

Het aantal verkochte woningen neemt nog altijd toe. In het eerste kwartaal van 2017 zijn 10% meer woningen verkocht in vergelijking met dezelfde periode in 2016. In de eerste drie maanden van 2017 vonden 50.000 transacties plaats.

Woning te koop

Dat het goed gaat met de huizenmarkt is ook te zien aan de tijd dat woningen te koop staan. Woningen staan gemiddeld 77 dagen te koop. Ter vergelijking: een jaar geleden stonden huizen nog 108 dagen te koop. Het aantal te koop staande huizen is in vergelijking met vorig jaar met 30% gedaald.

Maximale hypotheek

Ben jij op zoek naar een huis? Wees er dan snel bij en bereken je maximale hypotheek op Hypotheek24.nl zodat de huizenjacht kan beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *