Huizenkopers en de rentevaste-periode van 30 jaar

Waarom kiezen huizenkopers vaker voor een rentevaste-periode van 30 jaar?

Leestijd: < 1 minuut

De rentevaste-periode van 30 jaar wordt steeds vaker gekozen door huizenkopers. In vergelijking met vorig jaar wordt de rentevaste-periode maar liefst 33% vaker afgesloten volgens NOS.nl. Maar waarom zien we deze trend momenteel?

Redenen om te kiezen voor een lange rentevaste-periode

De groei van het aantal hypotheken met een rentevaste-periode van 30 jaar wordt voornamelijk veroorzaakt door:

  • De verwachting dat de rente zal stijgingen

Veel mensen verwachten dat de hypotheekrente in de toekomst weer zal stijgen. Ze spelen hier alvast op in door de rente voor 30 jaar vast te zetten. Als je kiest voor een rentevaste-periode van 30 jaar weet je namelijk 30 jaar lang wat je maandlasten zullen zijn.

  • Het steeds aantrekkelijker worden van 30 jaar rentevast

Het aantal aanbieders op de hypotheekmarkt is gestegen waardoor er steeds meer concurrentie is. Dankzij deze concurrentie wordt de rente steeds lager en nemen de renteverschillen tussen korte en lange rentevaste-periodes af. Hierdoor wordt de rentevaste-periode van 30 jaar steeds aantrekkelijker.

Hypotheekrente vergelijken

Ben jij benieuwd wat de hypotheekrente is als je ervoor kiest om de hypotheekrente lang vast te zetten? Kijk dan op Hypotheek24.nl en vergelijk de rente van de verschillende aanbieders. Er zit vast een aantrekkelijk aanbod voor je tussen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *