Huizenmarkt

Woningverkoop blijft stijgen in Nederland

Leestijd: < 1 minuut

Je hoort en leest het overal: het aantal woningverkopen blijft stijgen. Ook de afgelopen 3 maanden zijn er meer woningen verkocht, meldt de NOS op basis van cijfers van de vereniging van makelaars NVM. NVM stelt vast dat makelaars die bij hun vereniging zijn aangesloten, de woningverkoop met 15% zagen stijgen. Dat kom in de praktijk neer op zo’n 40.000 woningen.

Ontwikkeling huizenprijzen

Niet alleen het aantal verkochte woningen is gestegen, ook de prijs van woningen blijft stijgen. In 2015 waren de huizenprijzen gemiddeld 5% hoger dan in 2014. Met name huizen in studentensteden worden vaak boven de vraagprijs verkocht. NVM stelt dat het aanbod de vraag naar huizen in Nederlandse steden niet bij te houden valt.

Verwachting woningverkoop 2016

NVM heeft positieve verwachtingen voor 2016. De vereniging voorspelt dat de woningverkoop met maximaal 10% kunnen stijgen. Een stijging van 10% komt volgens De Volkskrant neer op zo’n 200.000 verkochte woningen. Verder verwacht NVM ook dat de verkoopprijs van huizen in 2016 zal blijven toenemen, namelijk met zo’n 3-4%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *