Hypotheek afsluiten

‘Ruim 80% Nederlanders wil hypotheek oversluiten’

Leestijd: < 1 minuut

De hypotheekrentes zijn historisch laag. En dat is te merken, want maarliefst 4 op de 5 huizenbezitters denkt er over om over te stappen naar een andere geldverstrekker. Je hypotheek oversluiten is enorm populair geworden. Dit bleek uit onderzoek van de SNS-bank.

Van idee naar doen

Waar het voor bijna de helft bij alleen een idee blijft, heeft 35% procent daadwerkelijk al een concreet advies ingewonnen bij een hypotheekverstrekker. Een kwart van de mensen die zich hebben laten informeren, sluit ook echt een hypotheek over. Een hypotheek oversluiten kost geld, maar door de lage rentes, wordt er meer bespaard dan dat je kwijt bent aan een eventuele boete voor het oversluiten.

De volledige onderzoeksresultaten zijn hier te bekijken op de website van AM Web.

Boete

Ondanks dat de rente laag ligt en het veel geld bespaart, zien veel mensen toch van het oversluiten af. Voor ruim 55% van de mensen die er van afzien, is de hoogte van de boete die ze aan de hypotheekverstrekker verschuldigd zijn de reden. Daarnaast haken mensen af omdat er extra kosten bij komen voor een hypotheek oversluiten, zoals taxatie- en notariskosten.

Kosten besparen

Bij Hypotheek24.nl kan je makkelijk zelf je hypotheek oversluiten. En omdat je het zelf doet, bespaar je flink op dure advieskosten. Bij Hypotheek24.nl sluit je zelf je hypotheek af zonder hypotheekadvies. Daarnaast kan je nu veel besparen omdat de hypotheekrente enorm laag is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *