Nationale Hypotheek Garantie

Zeven mensen die je tegenkomt tijdens het kopen van je droomhuis

Leestijd: 2 minuten

Je staat aan de vooravond van de grootste aankoop van je leven. Je bereidt je hier natuurlijk goed op voor en je wilt graag weten met wie je allemaal te maken krijgt. Daarom beantwoorden we de vraag: “Wie kom je allemaal tegen tijdens het kopen van je droomhuis?”

1. Makelaar

Een huis koop je zelf of met behulp van een aankoopmakelaar. Een aankoopmakelaar heeft verschillende voordelen. Zo kent een aankoopmakelaar de huizenmarkt in jouw omgeving en kan je daardoor goed helpen met het vinden van de juiste huizen en het onderhandelen over de verkoopprijs. Naast aankoopmakelaars, zijn er ook verkopend makelaars. Een verkopend makelaar helpt de verkopers van jouw toekomstige woning met de verkoop ervan. Goede kans dus dat je ook met een verkopend makelaar te maken krijgt!

2. Verkopende partij

Als je jouw droomhuis hebt gevonden, dan kom je niet alleen de verkopend makelaar, maar ook de verkopers van de woning tegen. Samen met de verkopende partij, en eventueel de makelaars, kom je een koopprijs overeen. Zijn jullie het eens? Dan kan het (voorlopig) koopcontract getekend worden!

3. Hypotheek24.nl

Je hebt het (voorlopig) koopcontract getekend, waardoor het tijd is om je hypotheek online te regelen! Bij Hypotheek24.nl regel je je hypotheek online, maar dat betekent niet dat je er alleen voor staat. Een persoonlijke hypotheekcoach begeleidt je tijdens het afsluiten van je hypotheek. Je coach weet alles van je dossier en je kan dan ook met alle vragen bij jouw coach terecht!

4. Hypotheekverstrekker

Je regelt je hypotheek via Hypotheek24.nl, maar de hypotheek is afkomstig van een geldverstrekker. Geldverstrekkers verschillen onderling en zij bieden allemaal andere voorwaarden en rente aan. Kijk op Hypotheek24.nl welke geldverstrekker bij jouw situatie past.

5. Taxateur

Tijdens je hypotheekaanvraag moet er in de meeste gevallen ook een gevalideerd taxatierapport komen. Zo’n rapport wordt opgesteld door een erkende taxateur. Wil jij binnen vijf werkdagen een taxatierapport ontvangen dat geaccepteerd wordt door alle geldverstrekkers? Schakel dan de taxatieservice van Hypotheek24.nl in en je hebt al voor € 350,- een taxatierapport in handen.

6. Verzekeraars

Met het kopen van een huis komen ook verschillende verzekeringen om de hoek kijken. Zo heb je de:

  • Overlijdensrisicoverzekering (ORV)

Bij veel hypotheken moet een overlijdensrisicoverzekering (ORV) afgesloten worden. Een ORV zorgt ervoor dat als jij komt te overlijden, een bepaald bedrag uitgekeerd wordt waarmee (een deel van) de hypotheek afgelost kan worden. Kijk op Hypotheek24.nl wat de voorwaarden van jouw geldverstrekker zijn wat betreft de verplichting van een ORV.

  • Opstalverzekering

Een opstalverzekering is verplichte verzekering als je een huis koopt. Deze verzekering zorgt ervoor dat je verzekerd bent tegen schade aan je woning. Stel dat je huis beschadigt door bijvoorbeeld brand, storm of heftige regenval, dan krijg je hier een vergoeding voor.

Meer informatie over de opstalverzekering, ORV of andere relevante verzekeringen, kan je vinden op Hypotheek24.nl.

7. Notaris

De woning wordt echt van jou als je bij de notaris de hypotheek- en leveringsakte hebt getekend. Dat wordt ook wel het passeren van de akten genoemd. De hypotheekakte zorgt ervoor dat het recht van hypotheek wordt gevestigd. Dankzij de leveringsakte komt de woning op jouw naam te staan en ben jij de eigenaar van je nieuwe woning. Reden voor een feestje!

Ben je op zoek naar een notaris? Vind de juiste notaris via DeGoedkoopsteNotaris.nl. Vraag verschillende offertes aan via DeGoedkoopsteNotaris.nl en vergelijk de tarieven. Notarissen kunnen namelijk zelf hun prijzen bepalen waardoor vergelijken loont!

Maximale hypotheek berekenen

Zie jij het wel zitten om bovenstaande mensen allemaal te ontmoeten? Zet dan de eerste stap en bereken je maximale hypotheek op Hypotheek24.nl en de huizenjacht kan beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *