Grootbank

Grootbanken verliezen aandeel op de hypotheekmarkt

Leestijd: < 1 minuut

De grootste banken van Nederland zien hun aandeel op de hypotheekmarkt in Nederland steeds verder afnemen. Nu.nl bericht dat vandaag op basis van onderzoek van adviesbureau IG&H. Volgens het onderzoek is het aandeel van de grootbanken in het derde kwartaal van 2015 afgenomen tot minder dan 50%. En dat terwijl in 2008 het aandeel van ABN AMRO, ING en Rabobank samen nog meer dan 70 was!

Groei hypotheken afgelopen kwartaal

Ondanks dat de grootbanken hun aandeel op de hypotheekmarkt verliezen, gaat het ontzettend goed op de hypotheekmarkt. Het afgelopen kwartaal zijn er namelijk maar liefst 72.000 hypotheken afgesloten. Dat komt neer op een stijging van 28% in vergelijking met vorig jaar. De 72.000 hypotheken zorgden samen voor een hypotheekomzet van 17.8 miljard, een stijging van 46% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2014. Daarnaast steeg de gemiddelde hypotheeksom naar 248.000 euro en de gemiddelde woningwaarde naar 244.000 euro.

Hypotheek zelf afsluiten

MUNT Hypotheken is de sterkste stijger op de hypotheekmarkt. Het aandeel van deze hypotheekverstrekker is met 3.3% gestegen. Dat is opvallend want MUNT Hypotheken bestaat nog geen jaar! MUNT Hypotheken staat op dit moment op de vijfde plaats in de grootste hypotheekverstrekkerstop. De hypotheek van MUNT is nu zelf via Hypotheek24.nl aan te vragen. Via het online stappenplan sluit je zelf de hypotheek af waardoor je veel geld kan besparen op dure advieskosten. Het afsluiten van een hypotheek is zo ingewikkeld niet meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *