Nationale-Nederlanden hypotheek zonder advies nu ook mogelijk bij Hypotheek24

Leestijd: 2 minuten

Ben jij op zoek naar een execution only hypotheek? Dan hebben wij goed nieuws! Het aantal hypotheekverstrekkers dat deze optie aanbiedt is uitgebreid. Sinds een week kun je op Hypotheek24.nl ook kiezen voor een hypotheek van Nationale-Nederlanden zonder hypotheekadvies.

Wil je een hypotheek afsluiten? Dan kun je kiezen voor een hypotheekaanvraag mét hulp van een adviseur of zónder hulp van een adviseur. Die tweede optie noemen we ook wel execution only. Hierbij maak je zelfstandig alle belangrijke keuzes, zoals:

  • Welke hypotheekvorm is het meest geschikt;
  • Kun je beter voor een korte of lange rentevasteperiode kiezen;
  • Wel of geen overlijdensrisicoverzekering.

Kennis- en ervaringstoets

Zoals je kunt begrijpen is het hiervoor wel belangrijk dat je over de nodige kennis beschikt. Dit bijvoorbeeld zo zijn wanneer je zelf in de financiële dienstverlening werkt en/of over financiële diploma’s beschikt. Let op: execution only is dus niet voor iedereen geschikt.

Wanneer je er voor kiest om jouw hypotheekaanvraag zonder hulp van een adviseur te doen, ben je wettelijk verplicht om de kennis- en ervaringstoets van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) af te leggen. Alleen als je de toets succesvol afrondt kom je in aanmerking voor execution only. Zo weet je zelf ook goed waar je staat qua kennis. Kies jij voor execution only dan maak je zelf – met behulp van ons stappenplan – alle benodigde keuzes en daarna dienen wij de aanvraag voor je in.

Financieel voordeel

De execution only benadering vergt dus meer kennis en inspanning dan een aanvraag met behulp van een hypotheekadviseur. Waarom zou je hier dan toch voor kiezen? Het grootste voordeel zit in het kostenplaatje. Doordat je geen gebruik maakt van een adviseur, betaal je ook geen advieskosten en dat scheelt al snel honderden euro’s! Uiteraard betaal je wel nog steeds de afsluitkosten en de kosten koper.

Nationale-Nederlanden

Vanaf nu kun je op Hypotheek24 een Nationale-Nederlanden hypotheek mét of zonder advies afsluiten. Voor zelfstandig ondernemers geldt wel dat een hypotheek afsluiten bij Nationale-Nederlanden alleen in combinatie met hypotheekadvies mogelijk is.

Ben je benieuwd of zelf afsluiten wat voor jou is of dat hypotheekadvies toch beter bij je past? Plan dan nu online een vrijblijvende belafspraak in met een van onze hypotheekexperts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *