Eigen geld

5 punten waar je op moet letten om je eigen geld goed aan te tonen

Leestijd: 2 minuten

Je gaat een hypotheek afsluiten en daarvoor heb je eigen geld nodig. Dit wordt ook wel eigen middelen genoemd, geld waar jij vrij over kan beschikken. Geldverstrekkers willen graag weten of jij voldoende eigen geld hebt en zij willen dat je dat aantoont. Wij leggen uit hoe je dat kan doen!

1. Zorg voor voldoende eigen geld

Voor je hypotheek moet je genoeg eigen geld hebben, zorg er voor dat er voldoende geld op je rekeningafschrift staat. Als je te weinig eigen geld hebt, kan het zijn dat de geldverstrekker je hypotheekaanvraag afwijst. Je moet het huis wel kunnen betalen natuurlijk!

Heb je al een deel van je eigen geld gebruikt voor je hypotheek? Dan kan je deze kosten van je eigen geld aftrekken. Bijvoorbeeld als je je huis al hebt laten taxeren.

2. Je naam, rekeningnummer en datum moeten te zien zijn

Het bankafschrift dat je aanlevert moet van jou zijn en dat moet de geldverstrekker kunnen zien. Je naam, rekeningnummer en een recente datum moeten op het afschrift staan.

3. Af- en bijschrijvingen mogen niet zijn doorgehaald

Alle af- en bijschrijvingen moeten te zien zijn op het afschrift. Kras geen bedragen door als je wilt dat je rekeningafschrift wordt goedgekeurd. Je zult een nieuw rekeningafschrift moeten uploaden in je persoonlijke dossier als niet alle bedragen te zien zijn.

4. Grote bedragen moeten verklaard worden

Veel mensen boeken geld over tussen verschillende rekeningen. Zijn het hoge bedragen? Verklaar waar deze bedragen vandaan komen zodat de geldverstrekker weet hoe je het geld verkregen hebt. Upload bijvoorbeeld het rekeningafschrift van waar je het geld hebt overgeboekt.

5. Schenkingsovereenkomst

Krijg je een geldbedrag geschonken voor het kopen van je huis? Dan moet er een schenkingsovereenkomst komen. Je hoeft dit document niet zelf op te stellen, je kan dit document vinden op Hypotheek24.nl en invullen samen met de schenker. Zorg ook voor een kopie van de ID-bewijzen van de schenkers bij de overeenkomst zit.

Hypotheekadvies

Wil jij graag zekerheid over de keuzes die je maakt tijdens je hypotheekaanvraag? Kies dan voor hypotheekadvies van Hypotheek24.nl. Onze hypotheekexperts zitten voor je klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *