Penthouse aan de Dam in de verkoop voor recordbedrag

Leestijd: 2 minuten

Elke keer wanneer je denkt dat de Amsterdamse woningmarkt niet gekker kan, ontstaat er een nieuw record. Dit keer is het raak op de Dam, waar een penthouse voor 11,5 miljoen te koop staat.

penthouse aan de Dam

Duurste meters woonoppervlak

Wil jij de trotse eigenaar worden van een appartement in de hoofdstad? Dan is dit penthouse, gelegen op Dam 3, misschien iets voor jou. Het appartement is vrij op naam. Dit betekent dat er geen kosten koper zoals overdrachtsbelasting gemaakt hoeven te worden. De gelukkige koper heeft uitzicht op het Koninklijk Paleis en het Nationaal Monument.

Het penthouse is een kleine 305 vierkante meter groot, exclusief 99 meter terras. Dit komt neer op 37.704 euro per vierkante meter waarmee deze, in ieder geval op Funda, de duurste meters woonoppervlak van Nederland zijn.

Luxe in de hoofdstad

Voor 11,5 miljoen is het vanzelfsprekend dat je als toekomstige eigenaar enige luxe kan verwachten. Ten eerste krijg je alle meubels in het penthouse erbij. Zo hoef je als eigenaar zo min mogelijk inspanningen te leveren voor de verhuizing. Verder ben je als bewoner van dit appartement vrij om gebruik te maken van de diensten van het aangrenzende hotel Krasnapolsky. Dit zijn diensten als het laten bereiden van een diner door een privé kok, het laten stomen, wassen en strijken van kleding en valetparking voor je auto(‘s).

Maar ook zonder deze diensten ontbreekt het niet aan comfort. Hellen Groen-de Leijer is mede-eigenaar van makelaarskantoor Carla van den Brink en bovendien ook medeverkoper van het penthouse. Zij vat samen: ‘’Je stapt vanuit de rust van je appartement de lift in, de voordeur uit en je hebt alles van Amsterdam om je heen. Als je budget groot genoeg is, is dat fantastisch.’’

Privébezichtiging

Bij een luxe penthouse past een luxe verkoop. Bezichtigingen met talloze mensen zijn verleden tijd bij dit appartement, wie serieus geïnteresseerd is (en de financiële middelen heeft) krijgt een uitnodiging voor een privébezichtiging.

penthouse aan de Dam
penthouse aan de Dam
penthouse aan de Dam

Bronnen:

  • Michael van Oosten – beeld
  • Rtlz.nl
  • Linda.nl

Wil jij weten wat voor hypotheek mogelijk is in jouw situatie? Spar met onze hypotheekadviseurs over de mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *