Studieschuld? Log in op de vernieuwde website van DUO

Leestijd: 2 minuten

Wil jij een hypotheek aanvragen en heb je een studieschuld? Je bent verplicht om de studieschuld aan te geven tijdens de hypotheekaanvraag. Je kunt vanaf dinsdag 1 mei weer inloggen op de vernieuwde site van DUO en een screenshot maken die je moet aanleveren bij de hypotheekaanvraag.

Studieschuld

(Bron: Dienst Uitvoering Onderwijs, 2018)

Een screenshot van je schuldhistorie

Als je inlogt op www.duo.nl, kun je op de pagina ‘Mijn schuldhistorie’ een screenshot maken van jouw schuldhistorie. Deze heb je nodig bij de aanvraag van je hypotheek. Je doet er ook goed aan om een screenshot aan te leveren als je geen studieschuld hebt. Daarmee toon je aan dat je geen schulden hebt bij DUO.

Waar moet het screenshot aan voldoen?

  • Jouw volledige naam en burgerservicenummer moet zichtbaar zijn op het screenshot.
  • Het bedrag van de oorspronkelijke studieschuld moet zichtbaar zijn op hetzelfde screenshot.
  • Het bedrag van de actuele studieschuld moet zichtbaar zijn op hetzelfde screenshot.
  • Het screenshot moet als PDF worden aangeleverd.

Studieschuld al gedeeltelijk afgelost?

Wanneer je een studieschuld hebt wordt er door de geldverstrekker van een hypotheek gerekend met vaste maandlasten voor de terugbetaling van de schuld. Als je al een deel van je studieschuld hebt afgelost telt daarom nog steeds de hoogte van je oorspronkelijke schuld. Het bedrag dat je per maand betaalt – en dus per maand mist aan inkomen – blijft immers hetzelfde naarmate de schuld afneemt.

Wil je niet dat je schuld wordt meegenomen voor de berekening van je maximale hypotheek? Dan moet je voordat je de hypotheek aanvraagt het volledige bedrag afbetalen.

Meer informatie over je hypotheek met een studieschuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *