Opstalverzekering

Stormschade aan je huis? Zo ben je ervoor verzekerd!

Leestijd: 2 minuten

Omgevallen bomen, schuttingen en weggewaaide dakpannen kunnen vandaag voor veel schade zorgen. Maar hoe ben je er voor verzekerd? Een opstalverzekering komt je niet aanwaaien..

Opstalverzekering bij schade aan je woning

Een opstalverzekering is een verzekering tegen schade aan je woning door brand, storm en inbraak. Je bent dus niet verzekerd voor je inboedel, maar je kunt bijvoorbeeld wel het slot laten vergoeden als deze geforceerd is. Bij een opstalverzekering verzeker je de herbouwwaarde van je woning. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis opnieuw te bouwen. Je betaalt wel altijd een eigen risico voor stormschade. De verzekering moet ingaan op de dag dat de woning wordt opgeleverd.

Soorten dekkingen opstalverzekering

Je hebt verschillende soorten dekkingen voor opstalverzekeringen. Voor de ene verzekering betaal je meer premie dan voor de ander. Verzekeringsmaatschappijen kiezen doorgaans hun eigen namen, maar de belangrijkste dekkingen volgen hier:

 • Brandverzekering
  Tegen brand, ontploffing, blikseminslag
 • Uitgebreide Gevaren Verzekering
  Extra dekking tegen: stormschade (windkracht 7 of meer), diefstal, vandalisme, neerstortende vliegtuigen
 • Extra uitgebreide Gevarenverzekering
  Je krijgt een extra dekking tegen schroei-, zeng- en smeltschade, waterschade dat via de begane grond is binnengestroomd, hak- en breekwerk om een defecte waterleiding op te sporen
 • All-risk verzekering
  Extra dekking tegen: alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt, plotseling en onverwacht ontstaan. Meestal met eigen risico per schade, schade aan fundering (op aanvraag aangeven), glasbreuk (op aanvraag aangeven)

Is een opstalverzekering verplicht?

Voor de wet is niet verplicht om een opstalverzekering af te sluiten, maar als jij een hypotheek afsluit wil de bank vrijwel altijd dat je ook deze verzekering afsluit. Je kunt dus stellen dat het verplicht is voor iedereen die een koopwoning met hypotheek heeft.

Woon jij in een appartement?

De verzekering voor een appartementengebouw sluit de Vereniging van Eigenaren (VvE) af voor het hele gebouw. Je kunt er dan altijd voor kiezen om een extra dekking af te sluiten voor zaken in je eigen appartement.

Opstalverzekering afsluiten bij Hypotheek24.nl

Het is verstandig je goed te verzekeren. Hypotheek24.nl kan voor jou een opstalverzekering regelen.  Ook voor het regelen van andere verzekeringen helpen we jou graag:

Het enige wat je hoeft te doen is ons een mail te sturen of het met je hypotheekcoach te bespreken. Er zijn geen afsluitkosten aan verbonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *