Starters op de woningmarkt gaan dit jaar toeslaan

Leestijd: 2 minuten

Veel starters willen graag nog dit jaar een woning kopen zodat ze nu kunnen profiteren van de lage hypotheekrente. Daarnaast zijn de huizenprijzen ook nog relatief laag. Ideale omstandigheden dus om een huis te kopen. Veel starters zijn dan ook van plan om dit jaar een bod uit te brengen op een koophuis bericht nu.nl vandaag. Uit onderzoek dat de ING vandaag publiceert, blijkt dat vier op de tien starters dit jaar van plan zijn om op een koopwoning te gaan bieden. In 2014 deden uiteindelijk een op de vijf starters een bod op een woning.

Starter kiest voor nieuwbouw

Starters kiezen vaak bewust voor een bepaald type woning. Kluswoningen zijn het minst populair onder starters, 13% kiest ervoor om een woning te kopen waar ze nog veel zelf aan moeten doen. Nieuwbouwwoningen doen het beter, bijna 25% van de starters betrekt het liefst een nieuwe woning. De meerderheid van de starters, namelijk 53%, koopt een woning die al bestaat waar ze zo in kunnen.

 

Sparen

Veel starters werken serieus toe naar het kopen van een eerste huis. Gemiddeld sparen starters €410,- per maand zodat ze hun koopwoning onder andere met eigen geld kunnen financieren. Het gemiddelde bedrag dat starters gespaard hebben als ze tot de aankoop van een huis overgaan is €23.232,-. Dat is een goed idee want dat betekent dat je na de koop van je eerste huis iedere maand lagere hypotheeklasten heb. Wil jij berekenen hoeveel eigen geld jij nodig hebt voor het kopen van je droomhuis? Op Hypotheek24.nl kun je eenvoudig berekenen hoeveel jij kan lenen en hoeveel eigen geld je moet inbrengen.

Hypotheek afsluiten steeds eenvoudiger

Als starter is het interessant om een hypotheek af te sluiten zonder hypotheekadvies, oftewel een execution only-hypotheek. Je kan veel geld kan besparen op advieskosten als je een execution only-hypotheek afsluit. Voor starters is het de afgelopen jaren een stuk overzichtelijker geworden. Je hebt de keuze uit nog maar twee verschillende hypotheekvormen: de annuïteiten- en lineaire hypotheek. Ruim 90% van de starters kiest voor een annuïteitenhypotheek. Daarnaast kiest meer dan de helft van de starters om zijn hypotheek 10 jaar vast te zetten. Kortom, een hypotheek afsluiten kun je eenvoudig zelf. Op Hypotheek24 helpen we je met een interactief stappenplan met kiezen. Zo bespaar jij duizenden euro’s. En kom je er niet uit? Dan helpen we je graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *