Zzp’er

Starterslening krijgt vervolg in gewijzigde vorm

Leestijd: < 1 minuut

De Starterslening blijft ook in 2017 beschikbaar voor Starters op de woningmarkt! Dat heeft het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) vandaag bekend gemaakt, zo bericht NU.nl. Ontzettend goed nieuws voor alle huizenkopers die met behulp van de Starterslening een huis willen kopen!

Wat is een Starterslening?

Een Starterslening is een extra hypotheek die je afsluit bij de gemeente waar je je huis koopt en het SVn. Je sluit deze extra hypotheek af omdat je maximale hypotheek op basis van je inkomen niet voldoende is om een woning te kunnen financieren. Een belangrijk voordeel is dat je de eerste 3 jaar geen rente of aflossing hoeft te betalen over de lening.

Wat gaat er veranderen?

Volgens het SVn verandert de Starterslening ‘onder de motorkap’ zodat de lening aan de fiscale regels voldoet die per 1 januari 2013 zijn ingegaan. Zo is de ‘combinatielening’ ingevoerd waardoor de Starterslening voldoet aan de eis dat hypotheken moeten worden afgelost om recht te hebben op hypotheekrenteaftrek. Dankzij de combinatielening blijft het grote voordeel dat er geen rente of aflossing betaald hoeft te worden bestaan, èn voldoet de Starterslening aan de fiscale regels.

Wanneer gaat de vernieuwde Starterslening in?

SVn heeft laten weten dat aanvragen voor een Starterslening die na 30 september worden ingediend, een offerte krijgen met de nieuwe voorwaarden. Het aanvragen van een Starterslening kan namelijk 3 maanden in beslag nemen. Begin dus op tijd!

Wil je een hypotheek met een Starterslening aanvragen?

Als je een hypotheek wilt aanvragen met een Starterslening, informeer dan bij je gemeente wat de mogelijkheden zijn. Bereken daarnaast je maximale hypotheek zodat je weet hoeveel je kan bieden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *