Open Huizen Dag

Open Huizen Dag nog altijd populair

Leestijd: < 1 minuut

Afgelopen zaterdag zijn meer dan 100.000 bezoeken afgelegd tijdens de Open Huizen Dag van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). In totaal waren 22.000 huizen vrijblijvend te bezichtigen volgens NU.nl, oftewel zo’n 4.5 bezoeken per te koop staande woning!

Minder aanbod

In totaal deden 25% van het totaal te koop staande woningen van NVM mee aan de voorjaarseditie van de Open Huizen Dag. Met name het aantal huizen buiten de Randstad, dat mee doet aan dit tweejaarlijkse evenement is gestegen. Veel huizenverkopers in de Randstad hebben de aandacht van de Open Huizen Dag namelijk niet nodig om hun huis kwijt te raken. Zeker in populaire steden zoals Utrecht en Amsterdam, verkopen huizenbezitters hun woning snel.

Oorzaken snelle verkoop

Met name in het westen van het land worden woningen sneller verkocht. Hierdoor neemt het aanbod van woningen af. Deze ontwikkelingen worden veroorzaakt door:

  • De aantrekkende economie;
  • De lage hypotheekrente;
  • Het verbeterde consumentenvertrouwen.

Goed nieuws voor woningverkopers! Minder goed nieuws voor mensen die graag een huis willen kopen. Zij kunnen namelijk uit steeds minder huizen kiezen en ze moeten snel beslissen of ze tot de koop over gaan.

Maximale hypotheek berekenen

Heb je de Open Huizen Dag gemist? Op zaterdag 30 september is de volgende editie. Maar je hoeft niet tot september te wachten. De huizenjacht kan nu al beginnen! Bereken je maximale hypotheek op Hypotheek24.nl en plan een aantal bezichtigingen in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *