Flexwerker

Hoogste aantal hypotheekaanvragen in zes jaar

Leestijd: < 1 minuut

Het aantal hypotheekaanvragen was de afgelopen drie maanden zo hoog, dat het beste kwartaal in zes jaar is gedraaid! In de eerste drie maanden van 2017 zijn er 92.500 hypotheekaanvragen gedaan via het Hypotheken Data Netwerk (HDN) volgens NU.nl.

Hypotheekaanvragen

Met 92.500 hypotheekaanvragen zijn er in het eerste kwartaal van dit jaar, 24% meer aanvragen gedaan dan de eerste drie maanden in 2016 via HDN. HDN is een soort digitale snelweg voor hypotheken dat gestart door diverse hypotheekaanbieders en krediet- en verzekeringsmaatschappijen. Ze registreren vier op de vijf hypotheekaanvragen in Nederland waardoor zij goed inzicht hebben in de hypotheekmarkt.

Populaire rentevaste-perioden

De afgelopen jaren heeft er een verschuiving plaats gevonden in de keuze voor een rentevaste-periode. Voorheen was de rentevaste-periode van tien jaar altijd het populairst, maar de afgelopen tijd is dat veranderd. De rentevaste-periode van 20 en zelfs 30 jaar vast worden steeds vaker gekozen. Ook het vastzetten van de rente voor vijf jaar vast is steeds minder in trek. De relatief lage hypotheekrente bij lange rentevaste-periodes is hier de oorzaak van.

Online hypotheek afsluiten

Het gaat zo goed op de huizenmarkt dat de woningen op raken! Wees er op tijd bij, koop nu een huis en bespaar duizenden euro’s door je hypotheek online af te sluiten via Hypotheek24.nl. Voor € 650,- regel jij je hypotheek gewoon vanuit huis, samen met een van onze hypotheekcoaches.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *