Checklist voor je Open Huizen Dag

Leestijd: 2 minuten

Zaterdag 7 april is het weer de NVM Open Huizen Dag. Op deze dag kun jij als huizenkoper bij huizen naar binnen wandelen om even een kijkje te nemen. Je hoeft dit niet op afspraak te doen! Heb je het huis van je dromen gezien? Hoe zorg je dan dat dit van jou wordt en je de hypotheek rond krijgt? 

Open Huizen Dag
(Bron: NVM Open Huizen Dag)

1. Bepaal hoeveel je wilt lenen

Bepaal voordat je huizen gaat kopen wat je budget is. Denk dan niet alleen aan hoeveel je maximaal kán lenen maar ook hoeveel je maximaal wílt lenen. Houd er rekening mee dat het bedrag wat uit de tool komt, een indicatie is.

2. Maak een wensenlijstje

Maak een lijstje met je woonwensen en neem dit mee als je op pad gaat. Denk bijvoorbeeld aan het aantal kamers, parkeergelegenheid of een grote keuken. Wees kritisch en neem iemand mee om naar de eisen te kijken. Om tijd te besparen kun je van tevoren online al heel veel informatie opdoen.

3. Plan de route

Zodra je eruit bent welke huizen je wilt gaan bezoeken kun je een route plannen. Je kunt bijvoorbeeld de huizen die de meeste kans hebben als eerste bezichtigen.

Niet alle huizen doen mee aan de Open Huizen Dag. Bekijk hier de deelnemende huizen.

De huizen met het groene label “open huis” doen mee aan de Open Huizen Dag. Je kunt filteren onder ‘extra’s’ in de linker kolom:

Funda
(bron: Funda)

4. De bezichtigingen

Het is zover, je gaat een aantal woningen bezichtigingen. Het is belangrijk dat je tijdens de bezichtiging rekening houdt met een aantal punten. Neem daarom de checklist mee die Hypotheek24.nl voor je heeft opgesteld. Zo mis je geen enkel punt bij het bezichtigen van je huis en kun je na alle bezichtigingen nog eens even goed vergelijken.

5: Doe een bod

Kijk als je een bod doet ook goed naar wat het huis waard is en niet wat de verkoper er voor vraagt. De waarde van het huis bepaalt namelijk de maximale hypotheek.

6: Regel je hypotheek

Bod geaccepteerd? Dan is het tijd om je hypotheek te regelen. Via Hypotheek24.nl sluit je online een hypotheek af. Wat past bij je? Een hypotheekadviseur kan je advies geven of inzicht geven in je financiële situatie. Maar ook je helpen met al het regelwerk en je vragen beantwoorden. Genoeg kennis van Hypotheken? Regel dan zelf online je hypotheek. Dan krijg je een persoonlijke hypotheekexpert toegewezen die je door de stappen heen kan helpen.

Stap 7: Bezoek de notaris

De kosten voor een Koopovereenkomst en hypotheek- en leveringsakte kunnen verschillen van prijs! Vergelijk daarom altijd de notaristarieven op de website van DeGoedkoopsteNotaris.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *