Vanavond in Radar: Maximaal lening voor je hypotheek

Leestijd: 2 minuten

Vanavond gaat het in het consumentenprogramma AVRO-Tros Radar over de hypotheekrente en hoeveel je maximaal mag lenen. Radar schrijft: ‘Radar praat met hoogleraar Peter Boelhouwer over de regels die bepalen hoeveel we maximaal mogen lenen: deze regels zijn voor veel Nederlanders te streng.’ Maar hoe streng zijn die regels? En hoeveel kan jij maximaal lenen?

Maximale lening hypotheek

Je maximale hypotheek is het maximale bedrag dat je kunt lenen van de bank op basis van jouw inkomen, je arbeidscontract en je eventuele maandelijkse financiële verplichtingen. Dit bedrag vormt het startpunt van jouw huizenjacht, omdat dit bepaalt welke huizen eventueel in aanmerking komen.

De maximale hypotheek die je kunt krijgen hangt af van een aantal zaken. Belangrijkste is uiteraard jouw bruto jaarinkomen, maar ook of je samen met een partner koopt. Maar ook zaken waar je misschien niet aan gedacht hebt, bepalen de hoogte van je maximale lening. Dingen zoals hoeveel je rood kan staan op je betaalrekening en of je een creditcard hebt, is van invloed op je maximale hypotheekbedrag. Zelfs al sta je niet rood op je betaalrekening, het feit dat je rood kán staan  is van belang. Soms is het dus handig zulke zaken aan te passen voor je een hypotheek aanvraagt.

Is maximaal lenen verstandig?

Zoals bij alle leningen, en dus ook bij een hypothecaire lening, is het verstandig om niet het onderste uit de kan te halen. Uiteraard is het fijn om in je droomhuis te kunnen kopen, maar denk wel goed na of e geen risico’s loopt als het onverhoopt financieel even wat minder gaat. Of zijn er zaken waarvan je nu al weet dat die op termijn op je pad gaan komen? Een lening die je misschien moet afbetalen of verwacht je dat je over een tijdje wellicht minder wilt werken? Dat zijn zaken die je moet meewegen in een beslissing over een maximale hypotheek.

Maximale hypotheek berekenen?

Wil jij berekenen hoeveel je maximaal kan lenen voor het financieren van je droomhuis? Dat kan eenvoudig op Hypotheek24.nl. Check ons stappenplan! Bij Hypotheek24.nl sluit je zelf online je hypotheek af. Zo bespaar je duizenden euro’s op duur hypotheekadvies. Hypotheek24.nl, omdat je het makkelijk zelf kan.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *