Hoe haal jij het maximale uit de Open Huizen Dag 2017?

Leestijd: 3 minuten

30 september is het weer zover! Je kunt dan tussen 11:00 en 15:00 vrijblijvend een aantal huizen bezichtigen op de NVM Open Huizen Dag. Dit is een mooie kans als je nog opzoek bent naar jouw droomhuis! Duizenden huizeneigenaren openen hun deuren. Je hoeft hiervoor géén afspraak te maken. Ben jij van plan om zaterdag tijdens de open huizen dag op huizenjacht te gaan? Met ons stappenplan haal je het maximale uit deze dag!

Open Huizen Dag

1. Een goed begin is het halve werk

Het is belangrijk dat je de juiste voorbereidingen hebt getroffen voordat je op pad gaat. Je kunt vooraf je maximale hypotheek berekenen. Op basis van dit bedrag kun je een lijstje maken met huizen die je graag wilt bezoeken. De huizen die je hebt uitgekozen kun je vooraf al op Funda bekijken. Zo krijg je een indicatie van wat een huis jou te bieden heeft.

2. Maak een wenslijst

Stel een lijst op met zaken die jij belangrijk vindt aan een woning. Je kan natuurlijk allerlei verschillende wensen hebben. Wij hebben een aantal voorbeelden voor je op een rijtje gezet:

 • In welke buurt wil je wonen?
 • Wat moet er op loopafstand zijn van de woning?
 • In welk type huis zou jij graag willen wonen; twee-onder-een-kap, een appartement, een rijtjeshuis of een vrijstaande woning?
 • Hoeveel kamers en hoeveel ruimte heb je nodig? Hebben jij en je partner een kinderwens of gaan de kinderen binnenkort het ouderlijk huis verlaten?
 • Hoeveel parkeerplek heb je nodig?
 • Wil je graag klussen of koop je toch liever een instapklare woning?

3. Stippel je route uit

De huizen die je in eerste instantie interessant vindt om te bezichtigen kun je naast je wenslijst leggen. Wellicht vallen er dan al een aantal opties af. Als je weet welke woningen je uiteindelijk wilt gaan bezichtigen kun je een route uitstippelen. Het is belangrijk dat je bepaalt in welke volgorde je de woningen wilt bekijken. Het is verstandig om de woningen waarvan je denkt dat ze het beste bij je passen eerst te bezichtigen. Mocht je uitlopen, heb je deze woningen in ieder geval al bezocht. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de ligging van de huizen als uitgangspunt te nemen. Dan ben je minder reistijd kwijt tussen de bezoeken door.

4. Bekijk de woning met een nuchtere blik

Je hebt grondig voorwerk gedaan en gaat nu de woningen bezichtigen. Het is tijdens de bezichtigingen belangrijk dat je met een nuchtere blik naar de woning kijkt. Een nieuwe woning ziet er misschien fantastisch uit, maar misschien past het huis toch niet helemaal bij jouw situatie. Houdt daarom tijdens de bezichtigingen rekening met een aantal zaken:

 • Stel je voor hoe jij in de woning zou wonen;
 • Stel je vragen aan de verkopers. Zij wonen in het huis en kennen de woning het beste;
 • Wanneer je meerdere woningen gaat bezichtigingen is het verstandig om bij alle huizen dezelfde route aan te houden. Zo weet je op welke punten je moet letten;
 • Het is handig om een aantal foto’s van de woningen te maken. Je kunt deze dan op een later moment rustig bekijken;
 • Neem je wenslijst mee naar de bezichtigingen en beoordeel elke wens met een cijfer. Achteraf kun je bekijken welke woning het beste scoort;
 • Bekijk niet alleen de binnenkant van de woning, maar zeker ook de buitenkant;
 • Neem de tijd voor de bezichtigingen en bekijk de woningen goed. Neem overal een kijkje!

5. Bekijk de omgeving van de woning

Het is natuurlijk belangrijk dat het huis waarin je wilt gaan wonen voldoet aan je wensen, maar de omgeving van de woning is minstens zo belangrijk. Het is daarom verstandig om ook de omgeving goed te bekijken. Je kunt natuurlijk een aantal wensen met betrekking tot de buurt opnemen in je wenslijst. Je kunt jezelf een aantal vragen over de omgeving stellen:

 • Zijn de voor jou belangrijke voorzieningen aanwezig in de omgeving?
 • Maak, als je de kans krijgt, een praatje met de buren. Is er een klik met de buurtbewoners?
 • Voel jij je op je gemak in de omgeving?
 • Bezoek de buurt op een later tijdstip nog eens. Bevalt de omgeving je op dat tijdstip nog steeds?

Hoera, je hebt je droomhuis gevonden!

Heb jij jouw droomhuis gevonden? Dan wordt het de hoogste tijd om je hypotheek te regelen! Via Hypotheek24.nl kun je eenvoudig je hypotheek aanvragen! Wil je jouw hypotheek zelf aanvragen of wil je toch liever advies van een van onze hypotheekexperts? Het kan allemaal!
Heb je nog wat vragen of wil je weten wat de mogelijkheden voor jou zijn? Plan een gratis kennismakingsgesprek in en kom erachter of jij binnenkort in jouw droomhuis kunt wonen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *