VEB

Kan je VEB meenemen voor je hypotheekaanvraag?

Leestijd: < 1 minuut

Daar zijn we weer met een blog over een toelage! Dit maal is de VEB aan de beurt. Een VEB-toelage wordt ontvangen door beroepsmilitairen. Deze aanvulling op het salaris kan worden meegenomen voor de hypotheekaanvraag. Wij maken duidelijk hoe dat in zijn werk gaat!

Wat is de VEB?

Een VEB-toelage betekent Vaste vergoeding voor Extra Beslaglegging die wordt ontvangen door beroepsmilitairen als extra inkomen bovenop het basissalaris, vanwege de onregelmatige diensten die gedraaid moeten worden. De VEB is een vergoeding die:

  • Structureel is;
  • Afhankelijk is van het salaris.

De VEB-toelage is een bepaald percentage van je basissalaris. Voor salarissen tot € 3.000,00 bedraagt het percentage 9,3%. Indien je inkomen hoger wordt, daalt dit percentage. Het minimale percentage is 4,6%.”

Hoe kan je de VEB meenemen voor je hypotheekaanvraag?

De VEB kan meegenomen worden voor je hypotheekaanvraag als de toelage op de werkgeversverklaring staat. Je werkgever vult de VEB in bij het onderdeel inkomen en zet voetnoot 3 achter het bedrag. Controleer of je werkgever dit heeft gedaan voordat je het document uploadt in je persoonlijke dossier!

Welke toeslagen kan je nog meer meenemen?

Naast de VEB zijn er nog meer toeslagen die kunnen worden meegenomen worden. Op Hypotheek24.nl kan je meer informatie vinden over het meenemen van de volgende toeslagen voor je hypotheekaanvraag:

Ontvang je een van deze toeslagen? Bereken dan nu je maximale hypotheek inclusief deze toeslagen en je weet meteen hoeveel je kan lenen. Wie weet ligt je droomwoning binnen handbereik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *