Rentevaste-periode

“Ik ontvang persoonlijke en structurele toeslag”

Leestijd: 2 minuten

Vaak krijgen we de vraag of een bepaald deel van het inkomen meegenomen kan worden voor de hypotheekaanvraag. Om je de weg te wijzen leggen we het je uit! In dit blog besteden we extra aandacht aan de persoonlijke en structurele toeslag. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

Wat kan ik wel meenemen?

Als je een van onderstaande toeslagen ontvangt, dan heb je geluk! Je kan deze inkomensonderdelen namelijk meenemen voor je hypotheekaanvraag:

Op onze website kan je lezen hoe je onregelmatigheidstoeslag en overwerkvergoeding kan meenemen voor je hypotheekaanvraag. In een volgend blog vertellen we je meer over de VEB!

Wanneer kan je een persoonlijke of structurele toeslag meenemen?

De persoonlijke of een structurele toeslag kan je meenemen als het structureel is. Dat betekent dat het een vast onderdeel moet zijn van je salaris. Je kan aantonen dat de toeslag een vast onderdeel is van je salaris, door je werkgeversverklaring en je arbeidsovereenkomst aan te leveren. Zowel wij als de geldverstrekker kunnen dan zien dat de toeslag structureel is.

Staat je persoonlijke of structurele toeslag niet in je arbeidsovereenkomst?

Als de persoonlijke of structurele toeslag niet in je arbeidsovereenkomst staat, dan kan je dit deel van je inkomen toch meenemen. Lever een officiële verklaring aan van je werkgever waarin het volgende staat:

  • Hoe vaak je de toeslag ontvangt;
  • Hoe lang je de toeslag ontvangt;
  • Hoe hoog de toeslag is;
  • Dat je de toeslag structureel ontvangt.

De officiële verklaring van je werkgever moet op briefpapier staan en een bedrijfsstempel bevatten. Als je werkgever geen bedrijfsstempel heeft, dan kan je een verklaring aanleveren van je werkgever waarop staat dat het bedrijf waar je werkt niet over een bedrijfsstempel beschikt.

Welke extra’s kan je niet meenemen?

Helaas kunnen niet alle extra inkomensbestandsdelen worden meegenomen voor je hypotheekaanvraag. De volgende inkomensbestandsdelen kunnen niet worden meegenomen:

  • Bonus (die afhankelijk is van het resultaat van het bedrijf);
  • Variabele toeslag;
  • Toeslag die afhankelijk is van winst;
  • Toeslag die afhankelijk is van persoonlijke prestaties.

Geldverstrekkers nemen deze inkomensbestandsdelen niet mee omdat ze onzeker zijn. Je weet namelijk niet of je dit inkomen zult ontvangen.

Wil jij je maximale hypotheek berekenen?

Kan jij extra inkomen meenemen voor je hypotheekaanvraag? Bereken dan je maximale hypotheek op Hypotheek24.nl en bekijk de hypotheekrentes die op jouw situatie van toepassing zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *