Het aantal hypotheekaanvragen neemt verder toe

Leestijd: < 1 minuut

De huizenmarkt herstelt zich goed. In het eerste kwartaal van 2015 zijn er meer hypotheekaanvragen gedaan dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal hypotheekaanvragen steeg met 27% en dat komt neer op ongeveer 52.500, zo meldt Z24 op basis van een onderzoek van Hypotheek Data Netwerk (HDN). In vergelijking met dezelfde periode in 2013 zijn er in de eerste drie maanden van 2015 bijna 50% meer hypotheekaanvragen gedaan.

Wat is HDN?

HDN is een coöperatieve vereniging die het ‘elektronisch verkeer tussen adviseurs en aanbieders’ van hypotheken registreert. Van alle hypotheken die in Nederland aangevraagd worden legt HDN er zo’n 65% van vast. HDN voorspelt dat in heel 2015 zo’n 240.000 unieke hypotheekaanvragen gedaan zullen worden, onder andere vanwege de lage hypotheekrente.

Wil je een hypotheek aanvragen?

Ben jij een van de 240.000 mensen die dit jaar een hypotheekaanvraag zal doen? Zo ja, sluit eenvoudig zelf online een hypotheek af met behulp van het stappenplan van Hypotheek24. Een hypotheek afsluiten kan je namelijk goed zelf waardoor je kan besparen op de kosten van een hypotheekadvies. Kom je er niet uit? Dan staan wij klaar om je te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *