Er wordt massaal afgelost op de hypotheek

Leestijd: < 1 minuut

Veel Nederlanders hebben extra afgelost op de hypotheek. Nederlandse huizenbezitters hebben voor miljarden extra afgelost op de bestaande hypotheek, dat melden de grote hypotheekverstrekkers Rabobank, ING Bank en de ABN Amro.

Alle banken hebben het afgelopen jaar een stijging gezien in extra aflossingen op de hypotheekschulden. Dit hebben zij laten weten aan de Telegraaf. Angst dat de woning onder water komt te staan, de lage spaarrentes en de verruiming van de schenkingsregelingen hebben bijgedragen aan het extra aflossen op de hypotheek. Bij de ABN Amro is er voor 1,46 miljard euro extra afgelost, dat is een stijging van 33% ten opzichte van 2012. Bij de Rabobank werd er nog meer afgelost, daar werd 60% meer afgelost ten opzichte van een jaar eerder. De bedragen waarmee extra op de hypotheekschulden werd afgelost variëren tussen de 100 en 100.000 euro.

Wil jij ook extra aflossen op je hypotheek? Let dan wel op de voorwaarden van jouw hypotheekverstrekker. Je kan jaarlijks meestal tussen de 10 en 20% boetevrij aflossen. Komt jouw rentevaste periode tot een einde, dan kan je de hypotheek in zijn geheel aflossen zonder boete te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *