Aflossingsvrije hypotheek aflossen of oversluiten

Aflossingsvrije hypotheek: voorkom problemen en sluit over

Leestijd: < 1 minuut

De grootste banken in Nederland verwachten dat ze het erg druk krijgen als ze alle 1.1 miljoen mensen met een aflossingsvrije hypotheek actief moeten benaderen. Volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) kunnen mensen met deze hypotheekvorm in de problemen komen als deze afloopt. Wees deze problemen voor en sluit je aflossingsvrije hypotheek over!

Aflossingsvrije hypotheek loopt af

Een aflossingsvrije hypotheek hoeft tijdens de looptijd niet afgelost te worden. Dit wordt een ander verhaal als de hypotheek afloopt. Op dat moment moet de hypotheek:

  • Worden afgelost, of;
  • Er moet een nieuwe hypotheek worden afgesloten.

Dat lijkt geen probleem maar veel mensen hebben niet voldoende spaargeld om de hypotheek af te lossen. Daarnaast worden de maandlasten van een nieuwe hypotheek een hoger omdat men geen gebruik meer kan maken van hypotheekrenteaftrek. Met name mensen waarbij de aflossingsvrije hypotheek hoger is dan 100% van de woningwaarde kunnen in de problemen komen.

Drukte bij banken

De AFM wil graag dat banken in kaart brengen welke huizenbezitters in de problemen kunnen komen en dat deze mensen benaderd worden. Banken verwachten het hierdoor erg druk te krijgen. Je kan de drukte en problemen voor zijn door je hypotheek nu al (gedeeltelijk) over te sluiten en te beginnen met aflossen. Ben je nog niet overtuigd? Bekijk dan de 7 redenen om je hypotheek af te lossen.

Hypotheekrente vergelijken

Wacht niet totdat je aflossingsvrije hypotheek afloopt en sluit je hypotheek over. Oversluiten begint bij het vergelijken van de actuele hypotheekrente op Hypotheek24.nl. Dan weet jij precies wat je nieuwe hypotheekrente zal zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *