Huizenmarkt

Woningverkoop gaat richting niveau van voor de crisis

Leestijd: < 1 minuut

Het niveau van voor de crisis is bijna bereikt! In september zijn er namelijk 16.234 huizen verkocht volgens een bericht op Nu.nl. Ter vergelijking: in september 2005 wisselden zeker 18.000 huizen van eigenaar. Als een huis van eigenaar wisselt, dan vindt er een transactie plaats. Net als afgelopen augustus, hebben er in september meer transacties plaatsgevonden.

Wat zeggen de cijfers over de huizenmarkt?

In september is de woningverkoop  met 2.9% toegenomen ten opzichte van augustus. In vergelijking met afgelopen jaar is de stijging nog groter. Het aantal transacties is namelijk met 26.1% ten opzichte van september 2014. De positieve berichten over de huizenmarkt stapelen zich op!

Wat is een transactie?

Een transactie vindt plaats als een woning van eigenaar wisselt. Op het moment dat een koper eigenaar wordt van een nieuwe woning dan heeft er een transactie plaats gevonden. Vervolgens registreert een notaris de transactie bij het Kadaster, en het Kadaster houdt het aantal transacties bij. Het aantal transacties geeft een goed beeld over de situatie op de huizenmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *